Una universitària britànica denuncia que un jove del grup la va violar durant la Saloufest

Els fets van passar a la platja de la Pineda, on els dos estudiants, que anaven beguts, van anar després d'una festa a Pacha

Una de les estudiants que diumenge passat van desembarcar a la capital de la Costa Daurada junt amb 4.200 joves britànics més que han participat durant quatre dies en la Saloufest –la polèmica celebració que combina l'esport i, sobretot, l'oci nocturn–, ha denunciat un altre universitari del mateix grup per haver-la violat. Els fets van tenir lloc la matinada de dimarts a dimecres, a Vila-seca. Cal recordar que aquesta va ser la primera nit que aquests turistes no van omplir els carrers de Salou, ja que els organitzadors de l'estada els havien preparat una festa a Pacha de la Pineda, on es van desplaçar amb uns vuitanta autobusos.

En aquesta discoteca va ser on, precisament, la suposada víctima va conèixer el noi i van començar a flirtejar. Al cap d'una estona, els dos estudiants, que havien consumit una gran quantitat d'alcohol, van decidir buscar un lloc més solitari i, al final, van acabar a la platja. Segons la versió de la jove, unes hores després, es va despertar a la sorra, sola i mig despullada. Davant d'aquesta situació, es va espantar i, a primera hora del matí, es va personar a la comissaria dels Mossos de Salou, on va posar els fets en coneixement dels agents i va denunciar l'estudiant per haver mantingut relacions sexuals amb ella sense el seu consentiment. En la mateixa versió que va donar a la policia, però, va reconèixer que no recordava pràcticament res perquè aquella nit estava molt afectada per l'alcohol i, per tant, va dir que no sabia com havien succeït els fets.

Ordre d'allunyament

Els efectius de la Policia de la Generalitat van arrestar dimecres a la tarda el noi com a presumpte responsable d'un delicte d'abusos sexuals. Paral·lelament, també van portar l'afectada a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, on els metges forenses li van fer un reconeixement i van constatar que hi havia hagut penetració sexual. Els dos joves, a continuació, van declarar davant el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona, que és el que estava de guàrdia, i d'on en van sortir dijous pels volts de dos quarts d'una de la matinada. Durant aquesta compareixença, el detingut va afirmar que, de mutu acord, van anar a la platja i que allí van mantenir relacions sexuals i que, en cap moment, la noia va mostrar cap mena de resistència. D'altra banda, també va desmentir que la deixés tirada, sinó que la va acompanyar fins a l'hotel i que, fins i tot, la va ajudar a saltar una tanca. Després d'escoltar els relats de les dues parts –i mentre la causa segueix oberta–, el jutge va ordenar la posada en llibertat provisional de l'acusat, tot i que va imposar-li la prohibició d'apropar-se a la denunciant a menys de 200 metres i de comunicar-se amb ella a través de qualsevol mitjà, com a suposat autor d'un delicte d'agressió sexual (per això, de tornada cap al seu país, van marxar en autobusos diferents).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.