La devoció pren els carrers

Mataró i Pineda de Mar es bolquen un any més en les processons de divendres sant

En una societat cada cop més secularitzada, resulta curiós que les manifestacions religioses de Setmana Santa agafin any rere any més embranzida. Després que l'any passat la processó general de Mataró es va haver de suspendre per l'amenaça de pluja, ahir tots els misteris de les confraries i germandats de Mataró van sortir al carrer amb més ganes que mai. Entre portants, armats, bandes de música i penitents, el seguici va aplegar unes 2.000 persones. La de la capital del Maresme és una de les processons que més misteris inclouen de tot Catalunya i una de les més multitudinàries. No hi van faltar penitents que seguien els passos amb un ciri i en alguns casos descalços. Envoltada d'un silenci respectuós, només se sentien els repics de tambors incessants. De tant en tant, el so de les campanes anunciava que els portants havien de parar i descansar o tornar a alçar els trons, instants que el públic aprofitava per aplaudir l'esforç. A l'hora de tancar l'edició, la processó havia d'arribar a la plaça Santa Anna, on estava previst que el cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, tanqués l'acte i contemplés els populars encuentros entre diferents imatges, un altre dels moments àlgids de la processó mataronina.

A Pineda de Mar, la commemoració dels 25 anys de la confraria Mare de Déu dels Dolors i del Crist Jacent va dotar la cerimònia d'un plus d'emoció. Els carrers plens a vessar de veïns i estiuejants van acompanyar els tres passos que aquest any sortien d'una nova seu, en un carrer més estret, que va fer patir fins a l'últim moment els organitzadors. Superat l'entrebanc, el recorregut solemne es va desenvolupar amb normalitat i el silenci respectuós només es va trencar amb la interpretació de les saetas, que van arrencar els aplaudiments d'un públic entregat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.