El gran cabal de l'Ebre impedeix fer efectiva la campanya de navegació

Tot i això, durant aquests dies de vacances al riu s'hi han fet altres activitats

L'Ebre baixa aquests dies amb un cabal força gran. Durant el mes de març, al seu pas per Tortosa el cabal del riu va ser d'una mitjana de 474 metres cúbics per segon i a Ascó, de 520. És per això, pels corrents d'aigua que genera aquest cabal, que la campanya de navegació al riu Ebre, que oficialment es va iniciar el dia 1 d'abril, no s'ha fet efectiva durant aquests dies de Setmana Santa, tal com estava previst. Una de les empreses que ofereix passejos turístics per l'Ebre, Riu Natura, ubicada a Móra d'Ebre, va anunciar, dissabte, que no desenvoluparia els seus serveis fins a Sant Joan. «Fa una setmana ja ens havien avisat que hi havia massa cabal, i ja no hem posat res en marxa; ens haurem d'esperar», va explicar un dels responsables de l'empresa.

L'oficina de turisme de la capital de la Ribera d'Ebre ja havia informat de la situació, tot i que va assegurar que a partir del dia 24 de juny s'oferiran els mateixos passejos que l'any passat: de Móra d'Ebre fins a Miravet i de Móra d'Ebre fins a Ascó, als quals s'hi han d'afegir alguns passejos més curts, d'uns 20 minuts.

Piragüisme tot l'any

Tot i que la campanya de navegació no s'ha pogut iniciar amb normalitat coincidint amb les vacances de Setmana Santa, les empreses que operen en l'entorn natural de l'Ebre es mostren satisfetes dels clients que han tingut aquests dies. Irene Puchol, de Rogles Aventura, una empresa ubicada a Flix, va explicar que han ofert per aquests dies de festa diverses activitats, com per exemple una caminada pels Ports, rutes amb bicicleta per la via verda i descensos pel riu amb piragua. «El piragüisme es pot practicar durant tot l'any, i estem molt contents perquè la gent ho demana força», va assegurar Puchol. Quan comenci a fer més bon temps, també promocionaran un descens amb piragua de quatre dies des d'Ascó fins al mar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.