Neix una associació a Mont-roig per a la reinserció laboral i l'atenció social

La Fundació Clariana, que ofereix recursos de suport per a la inserció laboral i atenció social, i l'Ajuntament de Mont-roig del Camp han impulsat la creació de l'Associació Entreveïns/veïnes Baix Camp, que neix amb una vintena de persones com a socis fundadors. Neix després d'anys de funcionament de la Fundació Clariana a Mont-roig del Camp. Aquesta entitat ha presentat la memòria de les accions fetes el 2009, un any durant el qual han atès 180 persones en situacions de pobresa provinents de 26 països diferents, tot i que més de la meitat són de nacionalitat espanyola. Una bona part de les persones ateses provenien de dos dels sectors més afectats per la crisi: un 36% treballaven en el sector de la construcció i un 27%, en el de l'hostaleria. La majoria són homes.

La fundació, que els ha ofert orientació i suport a la inserció, ha detectat que hi ha un gran nombre de famílies a l'atur amb fills menors a càrrec (un 64%) i també gent gran o discapacitats a càrrec. Un 46% de les persones ateses pertanyen a un nucli familiar que està sota el llindar de la pobresa, ja que viuen amb menys de 500 euros al mes. Però també hi ha un 14% de les famílies que no reben cap tipus d'ingrés. Un 40% dels desocupats han passat l'any 2009 gràcies als subsidis de la Seguretat Social, però moltes d'aquestes ajudes finalitzaran els propers mesos, adverteix l'informe de la Fundació Clariana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.