El suposat «cervell» del «cas Pretòria» surt al carrer després de pagar la fiança

Luis García Sáez, «Luigi», era l'únic dels implicats en la trama que continuava a la presó

Luis García era l'únic dels vint imputats en relació amb la suposada trama de corrupció urbanística que continuava a la presó. A Brians 2, hi va arribar el 30 d'octubre passat, després que la secció quarta de la sala penal de l'Audiencia Nacional va acordar mantenir-lo tancat en considerar que hi havia un «elevat risc» de destrucció de proves. Ahir, va abandonar el centre penitenciari a tres quarts de set de la tarda, poques hores després d'haver abonat la fiança imposada pel jutge. Luigi, que anava acompanyat per un dels seus advocats, es va limitar a respondre a les preguntes dels periodistes que esperaven la seva sortida que es troba «molt bé».

Garzón va imputar a l'exdiputat del PSC els delictes de blanqueig de capitals, associació il·lícita, tràfic d'influències, frau en subvencions i falsedat documental en considerar-lo el «nexe d'unió» dels altres imputats amb l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i, «especialment», amb l'exalcalde d'aquesta localitat, Bartomeu Muñoz, que actualment també és en llibertat després d'haver pagat una fiança de 500.000 euros.

Entre els implicats en la causa també hi figuren els exalts càrrecs de la Generalitat en l'etapa de CiU Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, als quals Garzón va deixar en llibertat amb fiança d'un milió d'euros al desembre, encara que l'Audiencia Nacional va rebaixar aquesta quantitat a 200.000 euros el mes de febrer passat.

La presumpta trama investigada per Baltasar Garzón hauria defraudat un total de 44.754.000 euros als ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.