El port de Badalona vol convertir-se en un espai dinàmic i amb més activitats

El nou conseller delegat presenta els eixos bàsics del pla de treball de la instal·lació portuària

«El port ha de ser una plaça més de Badalona.» Amb aquestes paraules el conseller delegat de Marina Badalona, Francesc Panella, verbalitza la voluntat d'aconseguir que el port sigui cada cop més conegut i trepitjat pels ciutadans. Aquest és el principal objectiu de les línies bàsiques del pla de treball del port, unes directrius que el mateix Panella va presentar als integrants del consell d'administració de la societat Marina Badalona en la darrera trobada que van mantenir. Per tirar endavant la redacció del pla, el responsable del port ha demanat la col·laboració de tots els membres del consell i els ha convidat a dir-hi la seva. «L'objectiu és anar tots a l'una per poder definir una política clara d'usos del port», explica Panella que avança que l'esborrany del pla pot ser una realitat el proper mes de maig, un cop s'hagi reunit per separat amb els integrants del consell d'administració.

Una de les línies mestres del pla de treball consistirà en el disseny d'un pla de dinamització del port tenint en compte les activitats culturals i esportives que s'organitzen i es promouen a Badalona per aconseguir que la instal·lació pugui acollir esdeveniments de ciutat. Per donar a conèixer el port entre els més petits es preveu que les escoles de la ciutat hi puguin fer visites guiades a partir del curs escolar vinent. Des del vessant més esportiu, Panella aposta per la creació d'una escola de vela per «crear planter» a la ciutat en aquesta modalitat. El conseller delegat de Marina Badalona també apunta la necessitat d'implicar en la gestió del port totes les entitats i clubs de la ciutat que fan activitats relacionades amb el litoral i també l'Escola del Mar.

Molta història i poca activitat

El vaixell Ciutat de Badalona descansa ociós amarrat al moll adossat del port de Badalona, a tocar del dic de recer, a l'espera de tenir alguna activitat. L'embarcació, comprada per la ciutat l'any 2006 per un preu de 200.000 euros, s'havia fet servir fins l'any passat per facilitar l'arribada a Badalona dels Reis d'Orient. El canvi d'orientació de la cavalcada i el fet que aquest any Ses Majestats hagin optat per l'helicòpter, ha deixat sense cap ús aquest quetx construït a Dinamarca l'any 1929. Es tracta d'una embarcació plena d'història, que ha solcat els mars de mig món primer com a vaixell mercant i més tard com a nau de transport de passatgers. Ara, Francesc Panella vol convertir-la en un dels valors del port i per aquest motiu proposa crear un comitè assessor format per persones de reconegut prestigi que s'encarregui de dotar d'activitat el vaixell, que podria servir per apropar al mar els escolars de ciutat, entre altres coses. La idea és trobar patrocinadors que, a canvi del seu suport econòmic, podrien utilitzar l'embarcació per a activitats d'empresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.