Festa grossa a Banyoles

La trobada territorial d'esports de primària va reunir ahir a la Draga 2.300 escolars gironins

El primer que va fer Xavi Batchellí en llevar-se ahir al matí va ser mirar el cel. En comprovar que no plovia va respirar alleugerit. Batchellí és el secretari tècnic del Consell Esportiu del Pla de l'Estany, que ahir era l'amfitrió d'una trobada de més de 2.300 nens i nenes de 70 escoles de tota la demarcació i uns 200 monitors. Tot un compromís. Finalment no va ploure, es va poder complir el programa previst i el parc de la Draga va oferir un aspecte magnífic. Havent dinat els organitzadors sentenciaven: «Ha estat un èxit.»

Des de fa quatre anys, la mainada de cinquè de primària de tota la demarcació es reuneix un matí en una gran festa per practicar esports, convocats en el marc del programa Esport a l'Escola de la Generalitat. Abans de la cita de Banyoles, s'havia fet a Lloret, Girona i Figueres. Els escolars, acompanyats pels mestres, ahir van tenir l'oportunitat de provar un ventall amplíssim de disciplines esportives i jocs populars –des de rugbi fins a BTT, passant per piragüisme, handbol, coreografies, salt de corda, bitlles catalanes o el joc del mocador–. Distribuïts en grups, els nens i nenes van anar practicant, per torns, totes les modalitats. Algunes van tenir més d'èxit que altres. Entre les primeres, les coreografies, el piragüisme i la BTT, sens dubte. Completaven el muntatge diversos jocs inflables gegants.

Per la seva banda, als monitors l'experiència els va servir d'aprenentatge. A més de gent del Consell Esportiu, hi havia molts estudiants de magisteri d'educació física de la Universitat de Vic i alumnes del grau superior d'activitats fisicoesportives de l'IES Pere Alsius de Banyoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.