El volcà arriba a Vilobí

L'erupció a Islàndia provoca la cancel·lació d'almenys catorze vols a l'aeroport de Girona, on centenars de persones resulten afectades i es viu algun moment de tensió

Centenars de viatgers es van acumular davant els taulells de reclamació de l'aeroport de Girona per buscar una manera alternativa de fer el viatge o demanar el reemborsament dels diners. A la cua es van viure moments de tensió i fins i tot hi van haver d'intervenir agents dels Mossos per calmar els ànims. Alguns dels viatgers feia més de dues hores que feien cua i hi va haver empentes quan alguns van intentar passar al capdavant de la fila. «Només hi ha dos taulells i quatre persones per atendre centenars de reclamacions», va criticar Giuseppe Termini, que feia cua des de les onze del matí i a dos quarts de dues encara no l'havien atès. Aquest home de nacionalitat italiana viu a Liverpool i havia passat uns dies de vacances a l'Empordà, a l'Escala. «Entenem que és una situació imprevisible, però això no treu que l'atenció que hem rebut sigui tercermundista», va dir Termini.

Més tranquil al vespre

Al vespre la situació ja no era tan tensa. Tot i això, un bon munt de gent s'aplegava encara davant dels taulells de reclamació de l'aeroport, en cerca d'una sortida a la situació creada per la cancel·lació del seu vol. Alguns comentaven que havien decidit canviar el seu vol per un altre, encara que la destinació no tingués res a veure amb la prevista inicialment. Era preferible això que no pas esperar una solució incerta al problema que ha causat el volcà a gran part d'Europa. Els turistes que havien de retornar al seu país d'origen, però, escollien en bona part tornar als hotels on s'havien hostatjat durant les vacances. Alguns, pocs, havien decidit passar la nit a l'aeroport esperant el moment en què puguin tornar cap a casa. L'ambient, però, era de normalitat, amb alguna gent més del normal al vestíbul, la majoria amb un inconfusible aspecte britànic.

Dels prop de 460 vols cancel·lats a tot l'Estat espanyol, catorze eren de l'aeroport de Vilobí, on ahir a les pistes es podien veure molts més avions aparcats del que és habitual, a causa de no poder sortir cap a la seva destinació. Si la situació no millora i el problema de la cendra persisteix, avui hi pot haver més cancel·lacions. (Més informació, plana 21)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.