Escola Valenciana acusa Educació d'ocultar informes que destaquen el millor nivell bilingüe dels alumnes de línia en valencià

Només el 44% dels centres valencians ofereix la possibilitat d'estudiar en valencià

Escola Valenciana ha acusat hui el conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, d'ocultar sistemàticament informes i avaluacions fetes els darrers anys en els centres valencians que demostraven «àmpliament» la major capacitació bilingüe dels alumnes matriculats en ensenyament en valencià. Segons ha explicat el president de l'entitat, Diego Gómez, els informes demostren inclús el nivell superior en llengua castellana dels alumnes de les línies en valencià, i també les seues aptituds lingüístiques en llengua estrangera.

Gómez ha detallat que Escola Valenciana té constància de proves que examinaven competències lingüístiques l'any 2002 en edat de 5 anys, l'any 2004 en primer cicle i, més recentment, durant aquest curs a primer de l'ESO de què no s'han fet públics els resultats. Només en el primer dels casos es va informar en una reunió oberta als directors dels centres. Això demostra, segons l'opinió de Gómez, que «Font de Mora no té cap interés en l'educació plurilingüe».

Respecte a l'oferta de places d'ensenyament en valencià, Gómez ha remarcat que només el 44% dels centres ofereix la possibilitat d'estudiar en valencià. Ho fan 765 centres dels 1.726 centres públics i privats d'infantil i primària existents. A València només l'ofereixen 47 centres públics dels 95 que hi ha en l'actualitat; a Alacant 10 de 57; a Castelló 33 de 37; i a Elx només 15 de 36. Pel que fa a l'ensenyament concertat i privat, tan sols 31 l'ofereixen en tot el territori valencià. A les grans ciutats, només ho fan 7 a València, 1 a Alacant, 1 a Castelló i cap a Elx.

Les dades, les ha facilitades en l'acte de presentació de la campanya «Obri la porta a les llengües. Matricula en Futur, Matricula en Valencià» que enguany està protagonitzada per una mare nouvinguda, el futbolista del València Dealbert i el rector de la UA, José Ignacio Jiménez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.