L'aeroport de Girona anul·la 70 dels 98 vols previstos a causa del núvol del volcà

Els avions només feien el trajecte cap al sud de l'Estat espanyol i al sud d'Itàlia

El trànsit aeri a l'aeroport de Girona, lluny de millorar, ahir encara va fer que es reduïssin més les possibilitats de volar a Europa. A la impossibilitat de fer-ho a Alemanya, Regne Unit o qualsevol país del nord d'Europa, s'hi va sumar la suspensió dels trajectes cap a tots els aeroports de França, del nord d'Itàlia o de Brussel·les. Les previsions tampoc són gaire optimistes, ja que, segons els meteoròlegs, el núvol de cendra procedent del volcà d'Islàndia es va aproximant cada cop més a casa nostra. La pista de l'aeroport a Vilobí reflectia perfectament aquesta situació, amb prop d'una vintena d'aparells aparcats i sense el més mínim signe de vitalitat.

Pel que fa als viatgers, ahir la calma als taulells de Ryanair era gairebé absoluta i només es podia veure a mitja tarda una cua de prop de vint persones que volien reclamar o demanar una solució. Aquest era el cas, per exemple, d'un grup de persones que es disposaven a anar de vacances a l'illa de Sardenya, i que encara no sabien ni quan ni de quina manera hi podrien arribar. La situació s'ha reflectit també en la vida quotidiana a Girona. Ahir en restaurants i pels carrers es veia molta més gent de parla anglesa del que sol ser habitual en aquesta època de l'any. Fins i tot hotels de les poblacions més properes a Girona van augmentar el nombre de peticions de gent a la recerca d'una habitació. A l'aeroport hi havia qui feia tractes per llogar un cotxe a mitges per poder arribar a casa (més informació, a la plana 28).

Tanquen la ruta aèria entre Barcelona i Astúries

El núvol de cendres volcàniques provinent d'Islàndia és a les portes dels Pirineus, i aquesta proximitat va obligar ahir Aena, el gestor dels aeroports estatals, a tancar la ruta aèria entre Barcelona i Astúries. Això, tanmateix, no va tenir una repercussió directa en els vols, ja que es van desviar cap al sud. A l'aeroport del Prat es va constituir ahir a la tarda un comitè de crisi en previsió que es produeixin més afectacions per les cendres, en què participen representants de l'aeroport i de les companyies aèries. Ahir es van cancel·lar a l'aeroport del Prat 261 vols, a l'aeroport de Lleida-Alguaire se'n van anul·lar sis i a l'aeroport de Reus es van suspendre 18 vols –9 de sortida i 9 més d'arribada–.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.