Es nega a llogar-los el pis perquè són una parella gai

Una parella gai de Tarragona va comprovar, dilluns passat, que la condició d'homosexual encara pot ser un inconvenient avui dia. Robert Bonet i Ramón Piñol buscaven pis i van veure un anunci a un portal d'internet que els va interessar. Dilluns passat van trucar al propietari per assabentar-se de les condicions del pis i van quedar per veure'l el mateix dia a la tarda. El propietari els havia dit que el fet que fossin homosexuals no suposava cap inconvenient per llogar-los el pis.

Quan van arribar al carrer Nou de Sant Pau de Tarragona, on hi ha l'habitatge de lloguer, el propietari els va comunicar que s'ho havia repensat, i que no volia llogar l'habitatge a una parella gai. «De fet, ja ens ho vam pensar», explica el Robert, ja que van veure que el propietari estava nerviós i li costava explicar-se. El motiu exposat pel propietari va ser que l'any passat havia tingut el pis llogat a una parella gai i no li havia anat bé, però no els va voler detallar els problemes que havia tingut. La parella s'ho va prendre amb resignació i va marxar sense que el propietari els hagués deixat veure el pis. Des del col·lectiu H2O (Col·lectiu de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals del Camp de Tarragona) recorden al propietari del pis en un comunicat que «discriminar una persona per la seva orientació sexual avui, per sort, ja és un delicte penat per la llei».

El Ramón i el Robert afirmen que és el primer cop que els passa una cosa com aquesta. «Normalment no passava de la típica xafarderia.» La parella no té la intenció d'emprendre cap tipus d'acció a partir dels fets, però s'han posat en contacte amb H2O, que els ha confirmat que continuaran fent campanya per denunciar tant aquest cas concret com qualsevol altre que sorgeixi en el mateix sentit. El col·lectiu explica que tot i que s'hagin assolit drets, l'homofòbia continua present en la societat actual, i que actituds com la del propietari ho demostren.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.