Consternació en el valencianisme per la mort del religiós Vicent Faus

El valencianisme polític i cultural ha mostrat la seua consternació per la pèrdua del religiós escolapi Vicent Faus, de 73 anys, que va morir ahir en ser atropellar per un vehicle al carrer Doctor Moliner de València.

Faus va nàixer a València en 1937, encara que la seua família era originària de Benicolet. En 1970 va ser destinat a la comunitat escolàpia de Gandia, on va treballar 25 anys en l'ensenyament, àmbit on es va distingir per la defensa de la normalització del valencià.

En 1995 va passar a dirigir el col·legi de Sant Joaquim. Des de 1999 era l'encarregat de Patrimoni de la província escolàpia de València.

L'Ajuntament de Benicolet va decidir per unanimitat del ple posar el seu nom al centre de cultura de la localitat en 1991. En 1995 va rebre l'escut d'or de Gandia, concedit pel consistori. Fa a penes uns dies, l'Ajuntament de la capital de la Safor havia decidit nomenar-l'en fill adoptiu.

Durant el franquisme, Faus va patir problemes per fer les misses en valencià. De fet, va ser denunciat en alguna ocasió. Igualment, Faus recuperà el Cant de la Sibil·la en l'ermita de Santa Anna.

Enric Morera, secretari general del Bloc, ha assegurat que la seua pèrdua representa un «un colp molt dur per al valencianisme». «Era un homenot de la ciutat de València, un homenot de la Safor d'adopció i, al remat, un homenot del País Valencià. Va ser un puntal essencial en la recuperació cultural i lingüística del nostre poble», ha afirmat.

El funeral se celebrarà demà dimarts a las 15:00 h en la parròquia del Reial Col·legi de les Escoles Pies, en la carrer dels Carnissers de València.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.