la contra

El peix de roca es treu l'espina

La gustosa campanya gastronòmica del municipi de Begur arriba a la dotzena edició i, a més a més de permetre assaborir els diferents menús, s'omple d'activitats pedagògiques

Els paladars de la taula ben parada saben apreciar tot el bon saber fer dels cuiners que posen de manifest el seu art i tota la millor creativitat als fogons. Si a tot plegat hi afegim i tenim en compte que als restaurants begurencs sempre s'hi cou material de primer nivell, les campanyes gastronòmiques que s'hi ofereixen, com aquell qui diu, estan garantides. En aquesta edició, que arriba a la dotzena, tretze restaurants (hostal Sa Rascassa, hostal Sa Tuna, hotel Aigua Blava, hotel El Convent, hotel Mas ses Vinyes, hotel Sa Punta, Parador d'Aiguablava, restaurant Ca La Juanita, restaurant Fonda Caner, restaurant Galena-Mas Comangau, restaurant Sa Celata, restaurant Turandot i la taverna Es Castell-Can Maurici) del municipi, participen d'aquesta peculiaritat gastronòmica, d'aquest tresor que amaga el mar de Begur: el peix de roca. Un peix, el de roca, que té molta espina i és molt gustós. Un peix, el de roca, que en arribar als fogons ho fa sense el seu apèndix punxegut però conservant, en arribar al plat, tot el seu sabor característic. En tot plegat la intervenció dels cuiners haurà estat bàsica, i es fa palès que ambdós són clau en el prestigi arrelat no només de la campanya, sinó de la cuina begurenca. D'altra banda, si es consulta els menús que s'ofereixen en aquesta campanya gastronòmica del peix de roca, es pot veure una fusió de la cuina més tradicional i de la creativa, que va de l'interior a la costa. Són plats que formen part d'un menú variat que pot anar des dels 29 fins als 63 euros, IVA inclòs. En tot plegat, afegir que les persones que degustin un menú de peix de roca participaran en un sorteig d'un sopar i una estada de cap de setmana a Begur.

Despertar la creativitat

Però aquesta campanya gastronòmica del peix de roca de Begur no es queda només a fer contents els paladars més exigents, sinó que ho aprofita per omplir el poble d'activitats pedagògiques i que desperten la creativitat. Són propostes que es portaran a terme cada cap de setmana. Començant aquest dissabte, dia 24, amb la presentació de la campanya, a cura del sommelier del restaurant Moo de Barcelona, Roger Viusà, i continuant, posteriorment, amb la posada en marxa de la tercera Fira del Mar; taller de xocolata per a nens: piruletes de peix de roca, a càrrec del mestre artesà Miquel Costabella; una nit de cinema amb projecció d'una pel·lícula de temàtica gastronòmica per, a continuació, fer un debat temàtic amb diferents cuiners i restauradors del municipi; el tercer concurs de cuina popular i el d'aparadors, sempre tenint present el peix de roca, o la xerrada basada en peix de roca, amb la col·laboració de gent de Begur relacionada amb l'art de la pesca al municipi. En resum, una campanya gastronòmica en la qual, una vegada més, el peix de roca demostrarà que es treu l'espina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.