Mor als 83 anys l'activista social i cultural de Salt Ramon Torramadé

La cerimònia tindrà lloc demà al migdia al Tanatori del Gironès

Nascut a Estanyol, Ramon Torramadé es va convertir en un dels personatges més quotidians de Salt, bàsicament perquè era pertot arreu. La seva trajectòria personal i professional –era fuster– va estar íntimament lligada amb la vila, en la qual va participar en gairebé tots els àmbits de la vida social, cultural i política. Aquesta implicació li va valer el premi Tres de Març del 2000. Va ser un dels fundadors de l'associació de veïns de Salt, promotor de la independència, membre del consell municipal, dels Amics de les Deveses, de l'entitat Marfull o de la revista La Farga. Algunes de les seves altres grans passions van ser el medi ambient –va rebre el premi Peix del Grup de Defensa del Ter– i la bicicleta, mitjà de transport al qual tradicionalment ha estat lligada la seva figura. La seva activitat associativa encara la continuava desenvolupant, tot i la malaltia que tenia. Continuava al consell de redacció de La Farga i al consell consultiu de la gent gran de Salt. A banda d'això, també havia treballat en la recuperació de l'Illa d'Avall de Jafre i s'havia mobilitzat contra el Plan Hidrológico Nacional del PP.

D'esperit crític i revolucionari, no compartia les tesis de l'Església catòlica ni de la majoria de partits, que sovint havien estat el blanc de les seves crítiques: des del PP fins al PSOE, CiU o ERC. Precisament, havia estat un dels creadors d'ERC a Girona i de la secció local de Salt. Va formar part de les llistes en diverses ocasions però va donar-se'n de baixa perquè, com deia en una entrevista publicada a El Punt el mes de febrer passat, considerava que la direcció estava més preocupada pel partit que pel poble. Fruit d'això, va ser un dels impulsors d'Independents per Salt el 1999 i, tot i que en va ser cap de llista, no va tenir representació.

Homenatge diumenge

Un exemple de la implicació de Torramadé a Salt és que la comissió organitzadora de la consulta per la independència dipositarà el seu vot, que va exercir de manera anticipada, el primer a l'urna. D'aquesta manera se li vol retre homenatge. A més, es llegirà un text que havia escrit.

La cerimònia fúnebre se celebrarà demà al migdia al Tanatori del Gironès, a Salt. Estava casat amb Emília Hors i tenia quatre fills. Torramadé també era l'oncle de l'exalcalde i actual portaveu de CiU, Jaume Torramadé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a