la contra

Amb gasolina a les venes

El Motor Club Girona inicia els actes de celebració dels 50 anys d'història de l'associació, en què es presentarà un llibre que repassarà el miler d'activitats que s'han fet en aquest mig segle

Una història sobre rodes. Així es podria resumir la història del Motor Club Girona ara que arriba als 50 anys de vida. De fet, el 18 de març de l'any 1959 cap a quarts d'onze de la nit es fundava de manera oficial aquesta entitat, que des de fa mig segle no ha parat d'organitzar activitats sobre dues o quatre rodes. Així ho recordava ahir l'actual president de l'entitat, Salvador Vidal, en l'acte que es va celebrar al centre cultural La Mercè de Girona per donar el tret de sortida als actes que es faran durant el 2009 per celebrar el cinquantenari de l'entitat. Vidal va tenir un record pels primers presidents, en especial per un dels socis fundadors i primer president del club, Salvador Claret, un dels personatges més apassionats de la història del motor a les comarques gironines i fundador del museu que porta el seu nom. Tampoc es pot oblidar Pere Auradell, un altre dels socis fundadors, a qui el govern català va atorgar la medalla d'or com a «forjador de la història esportiva de Catalunya» per la seva trajectòria sobre les dues rodes.

En la seva intervenció, Vidal va recordar que l'entitat ha realitzat fins a un miler d'activitats relacionades amb el món del motor. Moltes d'aquestes quedaran recollides en un llibre que repassarà bona part d'aquests 50 anys i que ahir es va presentar, per bé que l'edició no estarà a punt fins al juliol, quan l'entitat preveu realitzar una exposició a la Casa de Cultura, en què es podran reviure alguns dels moments d'aquest mig segle d'activitats. En la presentació d'ahir es va projectar el curtmetratge de Narcís Sans que va obtenir el primer premi del concurs cinematogràfic amb motiu de la Caravana Internacional de Cotxes Vetustos Girona-Costa Brava del 1964. De fet, es tractava de la primera edició d'aquesta prova, que en l'actualitat ja és la segona més antiga de les que es fan a tot l'Estat. La seva singularitat pels vehicles que hi participen va fer que al 1996 la Generalitat li atorgués el reconeixement d'activitat d'interès turístic. Sol tenir participants estrangers i té per objectiu promoure l'afició per aquests vehicles i la seva conservació, ja que són autèntiques joies de la mecànica i integrants de la història del motor, ja que tots els vehicles han d'haver estat fabricats abans del 1940.

En l'acte d'ahir, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, va animar els socis del club a mantenir viva l'activitat i va reconèixer el tarannà de l'entitat dient: «És una bona expressió de la societat civil de Girona i de Catalunya.» També Tarsici Balló, responsable d'Esports del Consell Comarcal del Gironès, va qualificar «d'orgull per Girona» la trajectòria del club. A més de la caravana de cotxes vetustos l'entitat ha organitzat grans premis de motos, moto-ball, curses de karts, les Rutes dels Castells i trobades de marques i models com ara Mini, Seat 600, Ferrari, Porsche, Mercedes o Alfa Romeo, entre d'altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.