La Generalitat participarà en l'organització de la visita del Papa a Barcelona

El president català, José Montilla, i el secretari d'estat del Vaticà, Tarcisio Bertone, van acordar ahir que la Generalitat participi en la comissió organitzadora de la visita a Barcelona del papa Benet XVI, prevista pel 7 de novembre que ve amb motiu de la consagració de la Sagrada Família. Segons van explicar fonts pròximes al president de la Generalitat, la reunió va tenir un to «molt cordial» i va permetre tancar l'acord per a la participació del govern en l'organització de la visita papal.

El secretari d'estat de la Santa Seu –un càrrec equivalent al de primer ministre– i Montilla van arribar a aquest acord després de reunir-se al Palau de la Generalitat en una trobada a la qual també van assistir el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

La trobada va servir per reafirmar «les bones relacions» entre l'Església catòlica i l'executiu català, cosa que «Martínez Sistach va corroborar davant Bertone», segons les fonts consultades.

Efecte electoral

El que no es va tractar durant la reunió, segons les mateixes fonts, és la incidència que pugui tenir la presència del Papa a Catalunya en un període molt pròxim a les eleccions catalanes, la data de les quals està encara per determinar. Montilla va explicar a Bertone les particularitats de Catalunya en matèria de llengua i cultura, a més de la història de la Generalitat, i li va regalar un llibre de mapes antics de Catalunya.

A més, donada l'afició al futbol del secretari d'estat vaticà –seguidor del Juventus–, quan l'entrevista ja havia acabat, Montilla li va fer arribar una samarreta del FC Barcelona signada pels jugadors que ahir van assistir a l'entrenament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.