Un centenar d'entitats de Badalona demanen als partits polítics més implicació per afavorir la cohesió

La plataforma Badalona Som Tots rebutja la «polarització demagògica»

La plataforma Badalona Som Tots, que agrupa un centenar d'entitats de tots els barris de la ciutat que treballen a favor de la cohesió social i el respecte a la diversitat, feia mesos que es plantejava demanar la paraula en el ple de Badalona del mes d'abril per tal de reclamar als grups polítics del consistori que tinguin com a prioritat el treball per la reducció de les desigualtats socials a Badalona, la construcció d'una ciutat que respecti la diversitat i la pluralitat i on tots els ciutadans tinguin garantits els seus drets i deures. Els fets dels darrers dies han donat una actualitat inesperada a la intervenció de la portaveu Dolors Sabater, que lamentava «la polarització demagògica» i reclamava que es visualitzi més la feina feta per les entitats de la ciutat «que treballen a favor de la cohesió social a la ciutat i per la reducció de les desigualtats dels badalonins i badalonines, tant els que han nascut a la ciutat com els que han arribat de fora». En aquest sentit, Sabater va demanar a les forces polítiques badalonines que actuïn amb responsabilitat en la gestió de la diversitat i no en facin un ús partidista. La portaveu de Badalona Som Tots es va referir a l'acord subscrit per totes les forces polítiques l'any 2007, el pacte local per la convivència i el civisme, i va assegurar que calia «anar més enllà de les paraules i dissenyar una estratègia que concreti les accions conjuntes d'entitats i administració per reduir les desigualtats socials a Badalona».

Aquestes demandes formen part del manifest per a la cohesió social, el respecte a totes les llengües i cultures i la llibertat de culte que la plataforma Badalona Som Tots va presentar públicament ara fa tot just un any, en un acte multitudinari al centre cívic de Sant Roc. Des d'aquell moment, s'han adherit a la campanya milers de ciutadans i un total de 96 entitats culturals, socials, veïnals, educatives, polítiques i de diferents confessions religioses, que representen un ventall molt plural de la societat badalonina. Està previst que durant les Festes de Maig es tanqui el procés de recollida de signatures en favor del manifest.

Les forces municipals hi estan d'acord

J.G.N / M.M

Les forces polítiques del ple de Badalona van coincidir en la felicitació a la plataforma Badalona Som Tots per la tasca desenvolupada des de la seva creació i va estar d'acord en la necessitat de treballar plegats per la gestió de la diversitat. Mateu Chalmeta (ERC) va lloar la «mostra de responsabilitat per part dels ciutadans», que troben «a faltar en alguns representants públics de la ciutat». Des d'ICV-EUiA, Carles Sagués va assegurar que el seu grup assumeix les demandes de la plataforma tot i que va recordar que el fet de ser a l'oposició «ens dóna poca capacitat per incidir en les polítiques municipals» i va aprofitar l'ocasió per oferir-se per treballar plegats en la gestió de la diversitat. El president del PP badaloní, Xavier García Albiol, va voler deixar de banda la polèmica generada els darrers dies, va reconèixer que havia subscrit l'acord per a la Convivència i el Civisme del 2007 i que ara calia «passar de les paraules als fets» i que, per fer-ho, el primer pas del govern municipal havia de ser «reconèixer l'existència del problema per trobar després les solucions necessàries». El portaveu del PSC, Francesc Serrano, va assegurar que el seu partit també mantenia el compromís subscrit i va assegura que l'equip de govern «treballa des de fa temps en la reducció de les desigualtats a Badalona i el foment de la convivència». L'alcalde Jordi Serra (PSC), que va tancar les intervencions, va celebrar el to del debat i es va comprometre a continuar el treball «per anar sumant per una ciutat millor». El grup municipal de CiU, que governa Badalona juntament amb el PSC i ERC, va optar per no intervenir en el debat i es va remetre a les declaracions fetes anteriorment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.