Tanquen l'aeroport de Girona pel núvol de cendra i deixen a terra prop de 4.500 persones

Es van anul·lar 58 operacions en total i esperen que les instal·lacions s'hagin pogut obrir avui a les dues de la matinada

Des de les dues del migdia tots els vols de l'aeroport de Girona es van cancel·lar a conseqüència del núvol de cendra volcànica. En total van ser 50 operacions: 30 d'arribada i 28 sortida. Això va provocar que, a mida que anava avançant la tarda, s'anessin acumulant més turistes a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar, malgrat les recomanacions que es feien des d'Aena que abans d'anar a l'aeroport es consultés amb la companyia amb què s'havia de fer el vol per veure si s'havia anul·lat o no.

Les cancel·lacions van deixar sense volar entre 4.000 i 4.500 passatgers. Això representava més de la meitat dels enlairaments i aterratges que hi havia previstos operar. Segons va explicar el director de l'aeroport, Lluís Sala «en total, hi havia programades 112 operacions, de les quals 104 eren de Ryanair, i la resta d'altres companyies».

Arran de l'arribada del núvol de cendra, la direcció de l'aeroport va convocar un comitè de crisi. De la reunió, en van sortir una sèrie de mesures per minimitzar «en tot el possible l'afectació als passatgers», va explicar Sala. Per això es van incrementar els serveis d'informació, neteja i restauració i també es va parlar amb les companyies d'autobusos que enllacen l'aeroport amb Barcelona perquè informessin els turistes de la situació.

Pel que fa a les previsions, el director de l'aeroport és optimista i va indicar que avui «la intenció és operar com un dia normal, perquè sembla que el núvol de cendra es desplaçarà cap al nord».

Ahir a la tarda es van tornar a repetir les cues de passatgers i turistes que, pacientment, s'esperaven davant les finestretes de Ryanair per intentar canviar el dia dels seus vols o demanar que els tornessin l'import dels bitllets. Les històries eren nombroses. Des d'un veí de Manresa que havia d'agafar un vol cap a Venècia per assistir a la comunió de la seva neboda a una jove de Girona que la cancel·lació li retallava part de les seves vacances a Mallorca. Però també el una família de Montpeller que després de fer cues de dues hores havia aconseguit canviar els bitllets cap a Eivissa per avui al matí.

Al Prat, 226 vols cancel·lats i 24, a Reus

A.BALLBONA / AGÈNCIES

A l'aeroport del Prat es van cancel·lar 226 vols –entre sortides i arribades– i van deixar a terra uns 28.000 passatgers. Es va repetir així la imatge del col·lapse de fa gairebé tres setmanes, amb les primeres erupcions del volcà islandès. Els aeroports de Sabadell i Lleida també van haver de tancar ahir, i aquesta mateixa situació va afectar 16 aeroports més de la resta de l'Estat.

Pel que fa a l'aeroport de Reus, es van haver de suspendre un total de 24 operacions que tenien sortida o destinació des d'aquest aeroport. Els passatgers que tenien altres destinacions estan utilitzant el transport públic o privat per arribar a Barcelona o Girona, tot i que alguns han estat aconsellats per la companyia a esperar a veure com evoluciona la situació aèria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.