Inauguren un centre de dia a l'asil d'Agullana

Entrarà en funcionament a la tardor

L'asil Gomis és un imponent edifici modernista de 1.100 m² situat a l'entrada del poble que es va construir l'any 1900. Ahir, en un acte que va aplegar multitud de veïns i representants de diverses institucions, es van inaugurar les obres de rehabilitació de la planta baixa, que han permès obrir, en una primera fase, un centre de dia per a la gent gran. El centre, que està previst que entri en funcionament al novembre, oferirà atenció a les persones grans d'Agullana i també dels municipis de l'entorn. Disposa de 24 places.

En la rehabilitació d'aquest edifici s'hi han invertit 800.000 euros, la major part dels quals han anat a càrrec de la Diputació de Girona. Acció Social n'ha aportat 150.000 i la resta, entre Governació i l'Ajuntament. En l'acte inaugural, Quera va destacar que ahir era un gran dia, no únicament perquè s'havia aconseguit donar un ús públic a un edifici antic, sinó perquè a més s'ha respectat la voluntat dels avantpassats destinant-lo a la gent gran. Segons Capdevila, el projecte s'ha acabat tirant endavant «gràcies a la tossuderia» de l'alcalde. Vilert va remarcar la vocació supramunicipal del centre, «la mateixa que té la Diputació».

Dia de portes obertes a Portbou

m.v

L'Ajuntament de Portbou va organitzar divendres una jornada de portes obertes del nou centre de serveis El Balcó, destinat a la gent gran del municipi. Està previst que aquest centre de dia es pugui posar en marxa aquest estiu i tindrà capacitat per a una vintena de veïns del poble més grans de 65 anys. Durant la jornada de portes obertes, unes 150 persones es van acostar al nou equipament i van poder tenir informació de primera mà de la coordinadora del centre i l'assistent social del municipi de Portbou.

El centre, que està situat al tercer pis de l'edifici de l'ajuntament, disposarà de serveis de centre de dia i d'altres de caràcter ambulatori, com ara l'atenció personal, l'atenció a les famílies i a l'entorn, i accessibilitat. El govern ha destacat que «s'aconsegueix un salt important en la qualitat de vida dels futurs usuaris i de les seves famílies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.