Els veïns d'Hostafrancs es queixen del soroll d'una església evangèlica

El districte assegura que les últimes sonometries que ha fet no sobrepassen els límits legals

Cristina Sangrà viu al pis que hi ha just damunt de l'església evangèlica Juventud para Cristo, d'Hostafrancs. «Pateixo el soroll que prové d'aquesta església des de fa anys, la qual cosa altera la meva vida.» De fet, sabent que els divendres organitzen activitats per a nens i joves fins a quarts de deu del vespre, Sangrà se'n va a nedar per no haver de sentir el soroll que prové dels locals d'aquesta entitat. «Algun diumenge no he aguantat més i he hagut de marxar», admet.

Les molèsties que afecten els veïns no vénen de nou. El 2007 els veïns es van queixar a la síndica de Barcelona, Pilar Malla, que va posar en dubte que l'activitat disposés dels requisits exigits per posar-la en marxa. Dos anys més tard, el síndic de greuges, Rafael Ribó, responia a les denúncies veïnals dient que «l'actuació del districte de Sants-Montjuïc no havia estat la correcta». En la seva argumentació, Ribó hi afegia que «l'Ajuntament ha comprovat diverses vegades incompliments de les ordenances municipals per part dels titulars del local», situat al carrer del Vint-i-sis de Gener. Per la seva banda, el consistori barceloní defensa que ha fet tots els possibles. El desembre del 2008 van dictar una ordre per condicionar el local, tot i que el districte admetia que no sabien si havien fet les obres necessàries o no. El maig de l'any passat van obrir un expedient sancionador perquè l'activitat no s'ajustava a la llicència que tenen com a local d'educació no reglat. En les dues sonometries que han fet aquest any –una al febrer i l'altra al març–, no han detectat que se sobrepassessin els límits legals. «És que si haguessin sobrepassat els llindars marcats per l'Ajuntament hauria tingut un atac d'ansietat», deia Sangrà. «A més, les mesures que fa el consistori no tenen en compte els nivells de vibració que tinc al pis quan els diumenges fan misses i canten tots».

El districte recorda que el local de la Juventud para Cristo no és una església, perquè «hauria d'estar santificada». El cert és –asseguren els veïns– que el local és una església evangèlica, tot i tenir una llicència de centre d'educació no reglat. Afers Religiosos de la Generalitat explica que les llicències que donen els ajuntaments s'unificaran gràcies a la llei de centres de culte aprovada l'estiu passat. Segons la norma, s'ha de redactar un reglament que ha de fixar les condicions que han de tenir aquests locals, tant els de nova creació com els existents, que tindran cinc anys per adaptar-se als nous requisits per garantir les condicions bàsiques de seguretat. El govern apunta que la normativa podria estar llesta aquest estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.