L'augment de donants de sang gironins des de principi d'any gairebé s'iguala al del 2009

Ahir es va celebrar l'assemblea de l'associació de donants

L'assemblea de l'associació de donants de sang que es va celebrar ahir al matí al centre cultural La Mercè tenia principalment com a objectiu agrair als delegats dels pobles de la demarcació la seva tasca, sense la qual no seria possible aconseguir els bons resultats de recollida de bosses de sang. L'any 2009, es van recollir 37.035 bosses, 204 més que el 2008. I, segons va indicar el director del Banc de Sang de Girona, el doctor Joan Profitós, aquest any, fins al 31 d'abril, l'increment respecte del 2009 ja és de 108 bosses. Profitós atribueix aquests bons resultats a la major afluència de gent que aconsegueixen en cadascuna de les campanyes que duen a terme pel territori, i també perquè s'ha incrementat la «pressió» sobre alguns municipis, anant-hi més sovint. Profitós també va donar compte dels resultats, també favorables, en l'obtenció de teixits.

Un altre dels temes dels quals es va parlar durant l'assemblea va ser de l'elecció de Barcelona com a seu del Dia Mundial del Donant de Sang de l'any 2010. L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, present a l'assemblea, va destacar que, tot i aquesta designació de Barcelona per a aquest esdeveniment, els donants gironins se l'han de fer seu perquè a la demarcació hi ha una molt bona base d'associacionisme.

En el decurs de l'assemblea, es va renovar un terç de la junta rectora de l'associació i es van lliurar una vintena de premis entre els donants, consistents en un viatge de Mallorca. Prèviament, s'havia fet el sorteig davant notari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.