la crònica

Tossa es vesteix de gala per honorar Velencoso

Tossa es va vestir de gala ahir per retre honors al seu fill més internacional, el model Andrés Velencoso. L'edifici de La Nau es va convertir al vespre per unes hores en el centre de les mirades dels mitjans de comunicació del cor, per seguir l'acte en què es va nomenar Velencoso Tossenc d'Honor. El model es va fer pregar i va arribar un quart d'hora tard, però ningú no es va impacientar. Sortint del cotxe, fora al carrer, crits de «guapo» de més d'una i un fotimer de càmeres disparant a tort i dret. «Ho heu sabut trobar? Molts revolts, oi?», va preguntar, coneixedor que molts dels professionals no havien estat mai a Tossa. Dins l'edifici, tres, quatre o cinc centenars de persones, vés a saber, esperaven l'entrada de Velencoso. L'alcaldessa i els regidors, mudats com mai, intentaven estar a l'altura, i tot i que feien més patxoca que mai, no podien igualar el protagonista del dia, que sense la seva parella, Kylie Minogue, acaparava totes les mirades, tant de fotògrafs i càmeres com del públic assistent.

L'acte, curt però emotiu. Joan Capdevila, component de l'històric grup Rumba Tres, va fer una breu presentació. L'alcaldessa, Imma Colom, després de llegir l'acord de ple en què es va decidir la distinció de Velencoso, li va voler adreçar unes paraules molt seves, segons va dir. Colom va destacar que l'acte era «un reconeixement a una extraordinària i fulgurant carrera», i va agrair al model tossenc «el bon nom» que dóna al poble «terres enllà». Velencoso, emocionat, va recordar episodis de la seva infància al poble i va jurar que «sempre» portaria Tossa «al cor». «L'honor és meu de ser tossenc», va sentenciar, amb un esclat d'aplaudiments dels centenars de familiars, amics i veïns que van omplir La Nau com mai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.