Societat

Les ONG gironines tanquen a Lloret el pla que guiarà l'acció de la coordinadora

Ahir van celebrar la seva tretzena jornada anual

El pla estratègic de la Coordinadora d'ONG Solidàries de les Comarques Gironines va començar ara fa un any, amb l'esbós dels sis eixos bàsics o línies estratègiques: l'educació, la comunicació pel desenvolupament, la perspectiva de gènere, la incidència política, la sensibilització i cooperació al desenvolupament i la coordinació entre les entitats de la coordinadora. Ahir, després de la celebració de la seva Jornada Anual –la tretzena– que va tenir lloc a Lloret de Mar, amb la participació d'una seixantena de participants de les 35 entitats que hi participen, es va consensuar un document-guia per al període 2010-2015.

Entre els molts temes que van sorgir, destaca sobretot la voluntat de treballar per fer un canvi de model que no només contempli com fins ara el desenvolupament econòmic, sinó que desenvolupi les capacitats de les persones en tots els àmbits, des del polític fins a social, passant pel cultural i econòmic. Aquesta línia bàsica del pla estratègic va sorgir després de contemplar la situació actual política i la marcada crisi econòmica i social, que no fa més que agreujar les diferències nord-sud. D'aquí també es va posar èmfasi en la incidència política per estructurar totes les accions, i la voluntat de treballar a fons per revertir la tendència actual en què la dona és la principal víctima de les desigualtats.

La solidaritat

Després de la intensa jornada, fonts de la coordinadora van voler remarcar la solidaritat com a valor polític de primer ordre que neix de la ciutadania i «el potencial transformador que aquesta té».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.