Societat

El TSJ valencià exigeix incloure explícitament Filologia Catalana com a títol acreditatiu del valencià en les oposicions docents

En una nova sentència, el TSJ valencià adverteix també de la «manifesta temeritat» del govern valencià, que incompleix reiteradament les sentències

La nova sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià, que resol un recurs interposat per STEPV contra les convocatòries de 2008, per les quals es convocaven les oposicions per als cossos de mestres i de secundària sense reconéixer la llicenciatura de Filologia Catalana entre els títols que acrediten el coneixement preceptiu de valencià, suposa un pas més respecte a les nombroses sentències anteriors favorables a l'acceptació d'aquest títol.

Aquestes declaraven inadmissible qualsevol aplicació de les ordres que, en la pràctica, no acceptara Filologia Catalana, independentment de si aquestes ordres incloïen o no de manera explícita la llicenciatura en qüestió. Però ara, el TSJCV va més enllà en els seus requeriments i declara que per a ajustar-se a dret les llistes de titulacions que acrediten el coneixement de valencià han d'incloure la llicenciatura en Filologia Catalana.

A més, el tribunal és especialment contundent quan recrimina al govern valencià l'incompliment reiterat de les sentències. En aquesta última, imposa costes per la «manifesta temeritat» del govern valencià «en reiterar, incomprensiblement, l'omissió qüestionada sense respectes a les decisions judicials fermes, anteriors i conegudes, i faltar, reiteradament, a la seua obligació».

El sindicat STEPV interpreta que aquesta greu advertència del tribunal per l'incompliment de les sentències i la claredat en l'exigència d'inclusió de Filologia Catalana «fan que Camps puga trobar-se amb un nou front en els tribunals si el seu govern persisteix a desafiar les decisions dels jutges».

El Consell acumula ja, entre el Tribunal Superior valencià, el Suprem i el Constitucional, 36 sentències en contra respecte a la unitat del català i contra les seues pretensions de separar-ne el valencià, 29 de les quals corresponents a les successives convocatòries d'oposicions des del 2002 fins enguany.

Precisament, en la darrera convocatòria, del 27 d'abril proppassat, el govern valencià recorria al circumloqui de citar el Reial Decret 1964/1994, que recull el títol de Filologia Catalana, per evitar així posar literalment en les ordres el terme «català».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.