Societat

Unes cent persones, a l'acte de suport a Garzón a la Jonquera

Volen justícia pels crims franquistes

Set associacions que vetllen per la memòria dels republicans exiliats i les víctimes de Franco van reclamar ahir des del Museu de l'Exili que es restitueixi el jutge Garzón en la causa que investigava els crims de la dictadura franquista. Els portaveus de les associacions van manifestar la necessitat que «els crims de Franco siguin reconeguts coma assassinats», i la voluntat «que es faci justícia, no pas venjança».

En aquesta línia, els participants consideren que hi ha tres paraules claus, que són «veritat, justícia i reparació», i l'aplicació de la llei internacional. A més, consideren una «vergonya» que la justícia adopti les mesures demanades per una entitat com ara la Falange Espanyola.

Entre els participants hi havia l'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, que va donar suport a l'acte subratllant «les reminiscències feixistes que suposa la Falange», però també va assenyalar les llums i ombres del mateix Garzón amb les intervencions realitzades contra grups independentistes arran dels Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona i la persecució de l'esquerra abertzale.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.