Societat

Càritas de Valls estrena un pla per donar sopluig als sense sostre

Es tracta d'un projecte pioner a Catalunya adreçat específicament a homes

Una treballadora social durant quatre hores a la setmana i una treballadora familiar, cada dia, faran el seguiment dels usuaris del pis, situat en ple centre històric de Valls i que Càritas ha posat a la seva disposició després de fer-hi reformes.

Manel Fontanillas, president de Càritas, emmarca aquest projecte dins l'any jubilar que celebra Valls: «Ens ha motivat especialment a ser solidaris. L'objectiu és desenvolupar les capacitats domèstiques i els hàbits de convivència», subratlla el màxim responsable de Càritas, que reconeix que una idea d'aquestes característiques s'ha pogut materialitzar en una ciutat de les dimensions de Valls –25.000 habitants–, però «seria mes difícil en un municipi mes gran». Els participants en el projecte Vides compartides tindran un any per pensar de quina manera afronten el seu futur per desenvolupar-se en la vida quotidiana. Després, en el moment que disposin de recursos econòmics, hauran de deixar la casa. Els representants de l'obra social «la Caixa» es mostraven ahir contents de poder participar en aquest projecte innovador: «Si per alguna cosa ha de servir l'obra social és per a idees com aquesta», explicava el portaveu de l'entitat d'estalvis. El pis ja està ocupat per un home i s'espera l'arribada d'altres inquilins en les setmanes immediates.

Càritas amplia el local

a.e

Desbordats per la intensa activitat, Càritas ampliar l'espai de 300 metres a la baixada del Portal Nou, amb un local annex que l'entitat acaba de llogar. És un recinte de 600 metres quadrats on es traslladaran algunes de les activitats que Càritas organitza: «Aquest és el pulmó que esperàvem. Hi farem plans de formació que ara portem a terme a la rectoria de Sant Joan», diu Manel Fontanillas. Un centenar de persones assisteixen a les sessions de català, neteja a la llar, cuina i geriatria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia