Societat

Calonge i Santa Cristina d'Aro encaren els actes centrals del 20-J

A Calonge han votat 336 persones en la consulta per la independència

Calonge-Sant Antoni Decideix va celebrar ahir un dels actes centrals de la campanya de la consulta per la independència del 20 de juny. La conferència Catalunya independent és viable dins la Unió Europea? va anar a càrrec del sociòleg Salvador Cardús; d'Èric Bertran, conegut per haver defensat l'etiquetatge en català amb el nom de l'Exèrcit del Fènix, i Mostafa El Kaderi, polític i escriptor. A Calonge i Sant Antoni s'havien recollit ahir 336 vots anticipats, que representen un 3,76% del cens de la població. El vot anticipat a les dues poblacions continuarà als mercats, tant de Calonge –dijous– com de Sant Antoni –divendres– i en altres actes com la xerrada informativa d'avui dijous, a les 6 de la tarda, a la sala Fontova de Calonge. Posteriorment a la xerrada es podrà votar anticipadament a la llar d'avis de la localitat.

Sense cap dubte l'acte amb més repercussió serà el sopar gratuït de demà divendres, a la plaça de la Doma de Calonge, que inclourà les actuacions de l'humorista local Miki, de De Calaix i del televisiu Toni Albà, que imitarà el Papa Benet XVI, el rei Joan Carles o Carod-Rovira. També en aquest acte es podrà votar anticipadament, així com en la Festa de les Entitats de Sant Antoni del dia 13.

L'important, el vot

Santa Cristina d'Aro tindrà com a acte central una conferència, demà, a les 9 del vespre, a la sala d'exposicions de «la Caixa», en què hi participarà l'escriptor Toni Strubell. Tot i això, l'organització de Santa Cristina Decideix prioritza la captació de vots per sobre dels actes ja que, segons van explicar, van veure que aquest era l'èxit de la consulta. De moment, a l'urna hi tenien uns 100 vots, però calculaven que els voluntaris n'havien recollit 100 més encara per comptar.

13.238 cridats a votar

Les dues localitats sumen 13.238 persones cridades a les urnes. El padró de més grans de 16 anys a Calonge és de 9.066. A Santa Cristina, l'organització calcula que s'han recollit prop de 200 vots anticipats d'una població més gran de 16 anys de 4.172 persones. El cens de més grans de 18 anys seria de 4.066 persones. Dels cridats a votar a Santa Cristina, 932 persones són de procedència estrangera, d'uns 55 països diferents. La consulta per la independència, tant a Calonge com a Santa Cristina d'Aro, s'ha fet esperar un xic, ja que de bon principi estava prevista per al dia 25 d'abril, però la falta de temps va fer decidir les organitzacions a endarrerir la data fins al 20 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia