Societat

3 anys i 9 mesos de presó per al Segon Violador de l'Eixample

El condemnen per haver intentat violar i atracar una menor d'edat

Un tribunal ha tornat a condemnar a una pena de presó Alejandro Martínez Singul, tres anys després de la seva sonada excarceració per finalització de les condemnes històriques i al tercer intent.

La secció desena de l'Audiència de Barcelona ha fet pública aquest dimecres la sentència que el condemna a tres anys i nou mesos de presó per haver intentat agredir sexualment i haver intentat atracar una noia menor d'edat. La fiscalia demanava que se li apliqués una pena de 7 anys i 8 mesos, però el tribunal ha rebaixat aquestes pretensions.

De tota manera, la pena dictada assegura que el Segon Violador de l'Eixample romandrà a la presó, on és provisionalment des que se'l va detenir per aquest cas, per tres anys més, ja que se li han de descomptar els mesos de reclusió preventiva.

No ha estat fins al tercer intent que el sistema penal espanyol ha aconseguit tornar-lo a engarjolar. Tot i que ja va complir una pena breu a Perpinyà per un abús sexual comès a la Catalunya Nord poc després de la seva sortida de la presó, a l'Estat espanyol havien fracassat dos intents posteriors.

En el primer cas, per un abús denunciat per la passatgera d'un que suposadament va coincidir amb ell en un vagó, se'l va absoldre perquè la víctima no va poder identificar-lo i ell negava haver estat al lloc dels fets.

En el segon cas, en què se l'acusava de perseguir dues dones amb intenció de violar-les tot i que elles se'n van escapar perquè es van refugiar al portal de casa seva, se'l va condemnar només a una multa. Ha estat doncs al tercer intent que se l'ha condemnat en un judici en què se l'acusava, com en els altres casos, per delictes sexuals en grau de temptativa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia