Societat

educació

Poc català a la primària del País Valencià

Camps deixa sense valencià tres de cada deu nens que el volien estudiar

El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, alerta que el govern valencià està vulnerant “de forma molt greu” el dret dels pares a triar quina opció lingüística d'ensenyament volen per als seus fills ja que, segons un informe elaborat per la seva organització, “a 3 de cada 10 famílies que demanen ensenyament en valencià se'ls denega aquesta possibilitat ja que no s'obren noves línies en català”.

L'informe posa de manifest que mentre la demanda d'ensenyament en català el curs 2010-2011 per a nens de 3 anys ha estat del 61,2%, la conselleria d'Educació només ha ofertat el 33% en aquesta llengua. Per a l'estudi s'han sondejat 230 escoles de 47 municipis valencians, la majoria de més de 40.000 habitants, i en les quals s'oferia sempre la possibilitat d'estudiar en valencià i en castellà. De l'estudi s'extreu que, en aquesta situació, la majoria de pares (el 61,2%) trien en primera opció ensenyament en valencià. Actualment, però, dels 448.295 alumnes d'infantil i primària valencians 148.403 poden estudiar en català, la meitat dels que, segons l'estudi d'Escola Valenciana, voldrien fer-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia