Societat

Marina Geli: «Ara ja no n'hi ha prou a criticar, cal actuar»

La consellera de Salut va presentar ahir a Girona el seu llibre «Endreçar l'ànima»

Si dimarts passat unes 400 persones van assistir a la presentació del llibre a Barcelona, on van ser-hi presents Pasqual Maragall i José Montilla, la presentació que va tenir lloc ahir al migdia al centre cultural de Caixa Girona va ser també tot un èxit: unes 150 persones omplien la sala, de les quals una vintena van haver de seguir l'acte dempeus, durant gairebé una hora i mitja de parlaments acabada amb una petita però prodigiosa actuació del violoncel·lista Josep Bassal, que va posar un apropiat punt i final amb El cant dels ocells.

El periodista Gaspar Hernández va ser l'encarregat de conduir l'acte. El presentador del programa L'ofici de viure de Catalunya Ràdio –que va avançar que ara està preparant amb Miquel Calçada un nou projecte per a TV3– va iniciar l'acte recordant que, quan ara fa un any va presentar la seva novel·la El silenci a la Fontana d'Or, no s'imaginava que algun dia s'encarregaria d'introduir al mateix espai un llibre de la consellera de Salut. La raó? «El silenci és molt políticament incorrecte respecte al sistema de salut actual..., d'Occident», va matisar abans de defensar l'homeopatia i de plantejar que Endreçar l'ànima és «un títol agosarat venint d'una metgessa». Gaspar Hernández va definir Marina Geli com «una dona ferma i coherent en tot allò que pensa, diu i fa» i també com una dona feliç: «De fet, és dels pocs personatges de Polònia que desprèn felicitat.»

Apamant Catalunya

Durant tot l'acte es va presentar Marina Geli com una consellera molt viatgera i excel·lent coneixedora del territori que «ha apamat Catalunya»; una dona intuïtiva i valent –que per alguna cosa és la pubilla de Cal Valent de Salt–, lluitadora incansable i gran treballadora. Sobretot les dones de la taula, la directora territorial de Salut, Marta Pedrerol, l'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, i la diputada Pia Bosch, van destacar el paper inspirador i motivador que Geli ha tingut en les seves respectives carreres polítiques. «Les dones que ens dediquem a la política veiem més el poder com un mitjà que no pas com un objectiu», va assegurar Pia Bosch.

I el conseller Nadal va fer extensible aquesta observació a l'actual govern català: «No ens ha interessat mai el poder pel poder, sinó el bon govern.»

k

Més fotografies, a www.elpunt.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia