Societat

Revetlla tràgica a Castelldefels

Dotze joves moren i 14 resulten ferits en ser atropellats per un tren de llarg recorregut quan travessaven la via a peu

Tres dels ferits estan en estat crític

Les víctimes havien baixat d'un tren de Rodalies i anaven cap a la platja a celebrar la nit de Sant Joan

Dotze joves moren i 14 resulten ferits, tres en estat crític en ser atropellats per un tren de llarg recorregut quan travessaven la via a peu

Les víctimes havien baixat d'un tren de Rodalies i anaven cap a la platja a celebrar la nit de Sant Joan

L'accident s'ha produït a l'estació de Castelldefels Platja cap a dos quarts dotze de la nit.

Tot apunta que no han vist que s'acostava un tren de llarga distància que anava d'Alacant cap a Barcelona. El comboi no havia de parar a l'estació i per això anava a més velocitat.

Tanmateix, segons ha assegurat el conseller d'Interior, Joan Saura, des del lloc dels fets, les víctimes havien d'haver passat per un pas subterrani per a vianants en lloc de travessar les vies. Fins fa poc s'utilitzava un pas elevat, però des que es va inaugurar el subterrani es va tancar l'altre, segons ha explicat l'alcalde de Castelldefels, Joan Sau.

L'alcalde ha puntualitzat, però, també en declaracions als mitjans de comunicació, que la prova que el pas subterrani està ben senyalitzat és que «la majoria» dels passatgers del Rodalies l'han utilitzat.

La policia científica continua treballant als llocs dels fets realitzant tasques d'identificació dels cadàvers i s'està procedint a l'aixecament dels cossos. Les víctimes mortals han estat traslladades a l'Institut de Medicina Legal de la Ciutat de la Justícia on ja han començat a fer-se les primeres les autòpsies.

Pel que fa als ferits han estat traslladats a l'hospital Moisès Broggi, al de Sant Boi, al Clínic, al de Bellvitge, al Vall d'Hebron i a la Creu Roja.

Els ferits són una dona de 25 anys, que té una fractura de pelvis i que està ingressada a l'Hospital de Bellvitge, una noia de 18 anys que té un fractura bilateral de tíbia i peroné, que està ingressada a l'Hospital clínic, i un jove de 18 anys, ingressat a Bellvitge amb un traumatisme cranioencefàlic i una fractura de tíbia i peroné.

A banda d'aquests tres ferits greus, hi ha 4 dones i 5 homes, que tenen entre 16 i 26 anys, que estan ingressats en 5 centres hospitalaris, tot i que el seu estat és de menys gravetat. Pel que fa a la dona de 45 anys que també ha estat atropellada, està ingressada a l'Hospital Moisès Broggi.

Per altra banda, un equip de psicòlegs i setze unitats mèdiques està atenent els familiars i acompanyants de les víctimes al Centre Cívic Frederic Mompou de Castelldefels, segons ha informat Protecció Civil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia