Societat

Cadaqués, «made in China»

Faran una ciutat de vacances a Xiamen inspirada en la vila de la Costa Brava

L'alcalde de Cadaqués, Joan Borrell, rebrà demà al matí una delegació de representants d'empresaris xinesos que vénen a la Costa Brava per veure la fisonomia de la població. El motiu és que tenen un projecte per construir un complex turístic inspirat en la vila alt-empordanesa. Aquest complex disposaria, a banda de l'allotjament, de centres comercials i també d'un parc temàtic.

La idea, segons ha avançat l'alcalde, és que la ciutat de vacances porti el nom de Cadaqués i que es construeixi inspirant-se en l'estil mediterrani. Tot i això, l'Ajuntament encara no ha vist el projecte exactament i encara no ha decidit quina vinculació hi tindrà.

De moment, demà es rebrà la delegació i es portarà el grup d'empresaris a fer una volta turística pel municipi perquè vegin el poble. L'empresa que ho promou està situada a la costa sud de la badia de Xiamen, una zona amb un notable creixement econòmic i destinació de les inversions de capital estranger al país. La companyia és China Zhangzhou.

Segons ha explicat l'Ajuntament, l'empresa ha triat Cadaqués com a model de municipi per les seves particularitats urbanístiques, després d'haver sospesat molts altres pobles costaners.

A banda del projecte urbanístic que presentaran, el grup d'empresaris que ve demà a Cadaqués també signarà un conveni de cooperació cultural i artística, segons ha avançat el consistori. Està previst que vinguin acompanyats d'algun membre del govern xinès.

També al Carib

La reproducció de Cadaqués a la Xina no serà l'única al món ja que al sud-est de la República Dominicana, a la zona de Bayahibe, ja hi ha una ciutat de vacances que està inspirada en la característica població de la Costa Brava. Es tracta de Cadaqués Caribe, un complex turístic que l'empresa que l'explota defineix com «un poble mediterrani al cor del Carib» i com «una preciosa creació arquitectònica», que té un aire de les típiques cases blanques cadaquesenques. El complex fins i tot té un carrer dedicat a Salvador Dalí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.