Societat

col·lectius

Els gais rebutgen ser una atracció de moda

Barcelona acull de nou una manifestació reivindicativa i una desfilada festiva

La primera de les dues cites per commemorar el Dia de l'Orgull Gai que tindran com a escenari Barcelona es va celebrar ahir a la tarda pel centre de la ciutat. Amb el lema Pel dret al propi cos, la manifestació reivindicativa va rebutjar que les llibertats del col·lectiu gai, lesbià i transsexual “siguin una mercaderia que es pugui posar a la venda, i un reclam publicitari de moda”.

Un clar missatge als polítics: “És cert que s'han assolit drets que poc a poc ens han equiparat a la resta de la societat, però lluny de donar les gràcies, constatem que no podia ser de cap altra manera”. Però el lema també carregava contra la cita del Dia de l'Orgull que Gai que se celebra avui: la desfilada del Pride Barcelona i en què les empreses juguen un paper molt important. Tot i que les entitats més reivindicatives acusen el Pride Barcelona de mercantilista, és cert que associacions del col·lectiu hi participen activament.

Els enfrontaments que es viuen en la celebració de Barcelona, però, no són tan greus com els que amenaçaven la marxa de la capital de Bulgària on la policia va haver de fer un cordó policial per protegir els participants de les amenaces dels ultranacionalistes i altres joves radicals. Finalment, dos neonazis van ser detinguts per intents d'agressió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia