Societat

El servei de lloguer de bicicletes Valenbisi sols atén els usuaris en castellà

A l'atenció telefònica, la senyalització i els cartells no s'utilitza el valencià

El candidat a l'alcaldia de Compromís per València, Joan Ribó, ha presentat davant el Síndic de Greuges una queixa en relació amb la discriminació del valencià en la gestió de l'Ajuntament de València del programa Valenbisi, de lloguer de bicicletes, posat en marxa la passada setmana. Segons ha declarat Ribó en la informació que facilita l'empresa adjudicatària del servei municipal de bicicletes «s'obliden del valencià en l'atenció a l'usuari. A més, tota la retolació de les estacions del servici i tota la cartelleria general estan redactades únicament en castellà».

L'exdiputat també ha explicat que el telèfon d'informació de Valenbisi, segons els mateixos operadors, està ubicat a Madrid on no tenen cap persona capaç d'atendre en valencià tot i sol·licitar-ho expressament. «Es tracta d'un servei públic la concessió del qual depén de l'Ajuntament, per tant, no pot deixar de garantir l'ús de la nostra llengua d'una forma tant flagrant contravenint el que indica la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià», denuncia Ribó.

La crítica també s'estén a la informació que s'ofereix del servei a la pàgina web de l'Ajuntament de València. «S'accedeix directament al castellà; bé és veritat que davall hi ha l'opció d'altres llengües i entre les quals es pot accedir al valencià. Pensem que estaria bé que fóra al contrari: l'accés primer al valencià i després poder optar al castellà o almenys que abans d'entrar s'haguera d'escollir en quina llengua. La situació actual és clar que predetermina l'elecció en castellà», afirma Ribó.

Davant d'aquesta situació, Compromís presentarà una denúncia davant el síndic de greuges perquè prenga les mesures necessàries «per posar fi a aquest cas de discriminació del valencià per part de l'Ajuntament València».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia