Societat

Itziar González va rebre pressions per tirar endavant l'hotel del Palau

L'exregidora de Ciutat Vella explica al jutjat que ella s'oposava al projecte i que el seu entorn, inclòs García-Bragado, li demanava que el desencallés

Admet que aquest cas va ser un dels motius de la seva dimissió

Itziar González es va sentir pressionada per tot el seu entorn, inclòs el tinent d'alcalde Ramon García-Bragado, per tirar endavant el projecte de l'hotel del Palau de la Música, impulsat per Fèlix Millet. L'exregidora de Ciutat Vella ho ha explicat aquest dilluns al jutjat que investiga el cas, a preguntes de l'advocat que porta l'acusació en representació dels veïns, Jaume Asens.

En alguns moments de la seva declaració, González ha arribat a dir que García-Bragado es va "enfadar" amb ella, perquè posava traves al projecte, ja que no el considerava com d'interès públic i tampoc no el veia clar com a arquitecta, la seva professió abans i després del seu període a l'Ajuntament.

També l'extinent d'alcalde Carles Martí, recentment destituït pel fracàs de la consulta de la Diagonal, hauria participat en aquestes pressions, transmeses en reunions i mitjançant trucades i correus electrònics. Fins i tot el cap de l'oposició a l'Ajuntament, Xavier Trias, es va posar "en contacte" amb ella per preguntar-li quin problema hi havia amb el projecte.

Tot i que fonts judicials que han participat en la declaració han advertit que l'exregidora no ha volgut carregar les tintes, sí que ha parlat de "pressions", malgrat que ha intentat matisar aquestes paraules. En el cas de García-Bragado, que la setmana passada ja va declarar pel mateix cas, ha matisat que el que passava era que tenien "visions diferents" del que havia de ser la ciutat i el districte de Ciutat Vella.

Finalment, ha reconegut que aquest cas va ser una de les causes que la van portar a presentar la dimissió l'abril passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia