Societat

El Tercer Campus per la Pau de la UdG fa propostes per aconseguir una economia més solidària i frenar la crisi

Un repartiment de treball entre la població perquè hi hagi menys gent a l'atur, invertir en formació i innovació i una reforma fiscal d'àmbit mundial. Aquestes són algunes de les propostes que s'han fet en el Tercer Campus per la Pau, que s'ha dut a terme a la sala de graus de la Facultat de Lletres de la UdG. També s'ha remarcat que «el fet d'abaratir els acomiadaments no comportarà la creació de més llocs de treball», i s'han aixecat veus en contra dels plantejaments de la reforma laboral. Pel que fa a retardar l'edat de jubilació, s'ha manifestat que «és una absurditat havent-hi unes taxes d'atur tan elevades» i que «apujant els impostos no s'activarà el consum».

En el campus, organitzat per l'Oficina de Cooperació per al Desenvolupament de la UdG i Justícia i Pau, hi han participat nombrosos experts.

Dimecres es va centrar en el tema de finances no especulatives, amb debats que van apostar per unes finances més ètiques i que van intentar buscar solucions per sortir de la crisi financera.

Dijous hi van participar professors universitaris i el japonès Yasuyuki Hirota, expert internacional en moneda complementària. També es va fer una taula rodona sobre formes d'economia alternativa, amb representants de la cooperativa de consumidors El Rebost, Càritas, Roba Amiga, la xarxa Ecoseny i Justícia i Pau.

Ahir el tema central va ser un planeta sa per viure-hi, amb conferències sobre què s'entén per creixement, perspectives mundials a la sobirania alimentària, i el canvi climàtic i el consum responsable. Es van reivindicar canvis estructurals i es va destacar el gran repte de frenar el canvi climàtic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia