Societat

Turisme

Crearan una ruta turística sobre les pedreres de Girona

Abans de final d'any s'haurà preparat i indicat el recorregut

Es posen en relleu els típics nummulits

L'Ajuntament de Girona preveu que abans de final d'any ja estigui acabada la senyalització i els treballs que permetran crear una ruta turística al voltant de la pedra i les pedreres que hi ha a la rodalia de la ciutat. La regidora de Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina, va assenyalar que la iniciativa suposarà la darrera proposta del pla de foment turístic de Girona. “És un espai únic i amb càrrega simbòlica, perquè d'aquestes pedreres han sortit la catedral i la majoria d'edificis significatius de Girona”, va afirmar Alsina.

A més, l'equip de govern considera que la nova ruta fa que es valori un espai com les Pedreres, i els veïns del sector fa temps que reclamen intervencions que evitin la degradació de l'entorn. L'actuació suposarà la recuperació i l'eixamplament d'alguns camins existents.

La previsió és que l'itinerari passi pel camí circular de la torre Alfons XII, es pugui veure la panoràmica des de la pedrera Anglada, i descobrir els típics nummulits inserits en les pedres que hi ha al sector del carrer Merlets, així com la pedrera del General Peralta. El recorregut també inclou trams de muralla de la ciutat. Cada any s'han invertit 260.000 euros en el pla de foment turístic de la ciutat.

LA XIFRA

2
hores
és el temps previst que es necessitarà per fer tota la ruta sobre la pedra i les pedreres de la rodalia de Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.