Societat

successos

Els Mossos identifiquen els atracadors de Cambrils

La policia sospita que són dos delinqüents amb antecedents i mostra imatges als comerciants gravades per les càmeres de seguretat del banc

Treball obre un expedient informatiu a la sucursal

Els dos atracadors que dilluns van assaltar una sucursal del Banco de Santander de Cambrils i que van matar d'un tret una de les treballadores, Estela Calduch, continuaven ahir sense ser localitzats, malgrat l'ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra per detenir-los. La policia va aconseguir identificar els sospitosos el mateix dia del tràgic succés, gràcies a les imatges gravades per les càmeres de seguretat de l'entitat. Conscients que les seves accions quedarien enregistrades, els sospitosos van entrar a l'oficina amb perruques i bigotis postissos per evitar ser identificats posteriorment, però la feina de la policia i el testimoni d'alguns comerciants hauria permès reconèixer que es tracta de dos delinqüents amb antecedents policials que fins i tot podrien haver estat una temporada a la presó. A més dels controls a diverses carreteres de la zona, els equips d'investigació dels Mossos van estar pentinant ahir tot el carrer Roger de Llúria i van visitar molts botiguers del barri del Port de Cambrils per mostrar-los les fotografies dels sospitosos. En les imatges captades per les càmeres del banc, un dels atracadors duia una perruca i ulleres de sol i, l'altre, una gorra i un bigoti que es creu que també era postís. L'enregistrament dura uns 50 segons, que es consideren claus en la investigació. En el vídeo també s'aprecia que un dels homes té una alçada d'1,70 metres i que el seu còmplice és uns 10 centímetres més alt.

L'entitat on treballava la víctima va romandre tancada ahir, i amb els vidres tapats per evitar que es veiés l'escena del crim des de l'exterior. Els venedors del carrer Roger de Llúria van fer cinc minuts de silenci en record de la víctima. L'acte va acabar amb un aplaudiment multitudinari. Un homenatge similar es va fer a Sant Carles de la Ràpita, d'on era originària Estela Calduch, i on 200 persones es van concentrar davant l'ajuntament i van guardar cinc minuts de silenci per condemnar els fets. A les set de la tarda es van oficiar els funerals a l'església de la Santíssima Trinitat, on van acudir centenars de veïns per donar l'últim adéu a la víctima.

La consellera de Treball, Mar Serna, va anunciar ahir que el seu departament ha obert un expedient informatiu a la sucursal on es van produir els fets per investigar si havia “detectat el risc d'atracament i s'havien pres les mesures corresponents”: “Fa anys havíem sancionat entitats financeres que no havien avaluat aquest perill, que en el cas dels bancs és un risc fruit de la tasca laboral que desenvolupen”. El tret que va causar la mort de la jove, de 25 anys, va accedir a la zona blindada de caixa a través de la safata de seguretat. La noia, que no havia oposat resistència, va rebre l'impacte de bala al coll i va morir a l'acte.

LA DATA

27.10.10
Els establiments de Cambrils
tancaran avui al migdia durant cinc minuts per mostrar el seu condol pels fets.

LES FRASES

Hi ha entitats financeres que es neguen a reconèixer l'atracament com un risc laboral
Montse Sanahuja
Secretària de salut laboral de comissions obreres de Tarragona
Hem obert un expedient informatiu a la sucursal per saber si havia actuat contra el risc d'atracament
Mar Serna
consellera de treball de la generalitat de catalunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.