Societat

Els partits frustren la unitat contra el discurs xenòfob

CiU i ERC de Barcelona no fan cap a la signatura d'un manifest contra l'ús populista de la immigració perquè creuen que el PSC es vol apropiar l'acte

El PP se n'aparta per poder insistir en els problemes de la immigració

Tan a prop de les eleccions catalanes és impossible que donin una imatge d'unitat fins i tot els partits que estan d'acord en una posició política comuna. És el que va passar ahir al barri del Raval, on els grups municipals del PSC, CiU, ERC i ICV havien de signar un manifest que tenien consensuat contra l'ús populista de la immigració. Però, abans-d'ahir, el president Montilla i l'alcalde Hereu van anunciar la creació d'una agència específica per abordar els problemes de Ciutat Vella. I, ahir, preveien assistir junts a un parell d'actes més al Raval després de la signatura del manifest que té el suport de més de 700 entitats. CiU ha considerat que el PSC volia aprofitar electoralment l'acte unitari i, abans-d'ahir a la nit, anunciava que no hi aniria tot i estar d'acord amb el text. Quan, ahir, tenia lloc l'acte, la nova sorpresa va ser que el grup municipal d'ERC tampoc s'hi va presentar pels mateixos motius. ERC deixa clar, però, que signaran el manifest i CiU repeteix que hi està totalment d'acord perquè hi ha participat en l'elaboració, però no dóna per segur que el signi properament.

La Fundació Tot Raval, que l'ha impulsat, es renta les mans pel despropòsit i deixa la porta oberta perquè tothom el pugui signar. La fundació explica que s'havia pactat amb els quatre partits el 5 d'octubre per fer la signatura unitària. Algun dels partits –la fundació no revela quin– va demanar l'ajornament per al dia 26 per motius d'agenda. Tothom hi va estar d'acord. Per la seva banda, el PP se'n manté al marge perquè vol tenir les mans lliures per continuar destacant de la immigració únicament els problemes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.