Societat

barcelona

L'Ajuntament vol treure turistes de Ciutat Vella

El pla estratègic de turisme, que avui es presenta al ple, proposa deu “nodes” d'atracció fora del casc antic

Barcelona s'ha consolidat com una destinació turística d'èxit. Ho avalen tant el nombre de visitants que volen conèixer la capital catalana –24 milions anuals, dels quals 12 milions passen la nit en tota mena d'establiments i 12 milions més són excursionistes per un dia– com el volum econòmic que mou el sector, estimat en 20 milions d'euros diaris. El problema és que el gros dels turistes va al darrere d'unes icones concentrades al districte de Ciutat Vella, amb epicentre a les Rambles, per on passegen cada any una mitjana de 78 milions de persones. “Els conflictes relacionats amb la massificació o estandardització de l'oferta poden anticipar un cert desgast turístic i podrien convertir-se en un factor de deteriorament de Barcelona”, adverteix la diagnosi del pla estratègic de turisme 2010-2015, que avui es presenta al ple de l'Ajuntament com a mesura de govern.

El document assenyala que cal un replantejament de les actuacions en el sector per mantenir, tot i amb creixements més continguts, els beneficis que aporta el turisme i, al mateix temps, preservar la sostenibilitat de Ciutat Vella, on també viu un 7% de la població barcelonina. La principal actuació que proposa el pla és generar nous “nodes” d'atracció per als visitants perquè coneguin altres actius de la capital que estan fora del casc antic. Sobre el mapa s'han dibuixat deu zones amb un potencial turístic amagat o que estan cridades a ser, per les infraestructures i equipaments en construcció, futurs punts de centralitat urbana: el parc de Montjuïc, l'ampliació de la Fira de Barcelona a la Gran Via, el districte de les Corts, el parc de Collserola, la Sagrera, l'Hospital de Sant Pau, el Fòrum, el 22@, la plaça de les Glòries, el Born i altres zones perimetrals de Ciutat Vella. Segons el pla, hauran de ser els districtes on s'encaixen aquests nodes els que en defineixin i potenciïn els actius.

LA XIFRA

24
milions de turistes
rep la ciutat cada any, fet que genera uns beneficis econòmics de 20 milions d'euros diaris.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.