Societat

Detingudes 5 dones per infringir la Llei d'Estrangeria en el prostíbul de la Jonquera

Nou dies després de la seva inauguració, un operatiu de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració i Falsificació de la Policia ha procedit a la identificació de 188 clients del local

El prostíbul “Paradise” pot acollir a unes dues-centes treballadores sexuals

Cinc dones de nacionalitat brasilera han estat detingudes aquesta matinada en una operació policial que s'ha efectuat en un dels més grans prostíbuls d'Europa, el Paradise, ubicat a la població fronterera de La Jonquera, segons que han confirmat fonts policials.

Nou dies després de la seva inauguració, aquesta matinada un operatiu de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració i Falsificació (UCRIF) de la Policia Nacional en col·laboració amb el pas fronterer de la Policia de La Jonquera ha procedit a la identificació de 188 clients del local i de 125 dones que presumptament exercien la prostitució.

A les dones detingudes se'ls incoarà un expedient d'expulsió i serà el jutjat de guàrdia qui determinarà si han d'ingressar o no en un Centre d'Internament d'Estrangers.

El prostíbul “Paradise”, amb una capacitat per acollir a unes dues-centes treballadores sexuals, es va inaugurar el passat dia 21 d'octubre, malgrat que l'Ajuntament de La Jonquera va tractar fins a l'últim moment d'impedir legalment la seva obertura.

El consistori va denegar inicialment la llicència de la seva obertura i va aprovar una ordenança municipal que prohibeix la instal·lació de qualsevol prostíbul a menys de tres quilòmetres de l'únic que hi havia fins ara a la localitat.

Això no obstant, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va obligar l'ajuntament a atorgar la llicència d'obres als promotors, en considerar que el projecte estava en regla i s'havia presentat prèviament a l'aprovació de l'ordenança.

El Paradise disposa de vuitanta habitacions i dues sales, una d'elles privada amb entrada exclusiva per als clients de prestigi o VIP.

La Policia Nacional té previst realitzar nous operatius en el local semblants al qual ha dut a terme aquesta matinada.

El propietari del negoci i d'altres dos prostíbuls de la província de Girona, José Moreno, ha estat detingut diverses vegades els últims anys per la UCRIF per delictes relacionats amb la prostitució, com afavoriment de la mateixa, contra els drets dels treballadors i blanqueig de capitals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.