Societat

Martínez-Sistach: “Parlar català demostra el respecte del Papa vers el nostre país i cultura”

El cardenal-arquebisbe reconeix que ara les relacions entre l'Església catalana i el Vaticà passen per un moment dolç

La presència del Pontífex a Barcelona pot fer avançar el procés de beatificació d'Antoni Gaudí

Només falta una setmana per l'arribada del Papa a Barcelona. El cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez-Sistach, afirma que amb les paraules que el Sant Pare pronunciarà en català durant la seva estada al Principat, “demostra el seu respecte cap al nostre país i cap a la nostra cultura.” El cap de l'Església barcelonina ha fet aquestes manifestacions a migdia a l'espai l'Entrevista de Catalunya Informació.

El cardenal ha recordat que en la seva visita el Pontífex parlarà en català, castellà i llatí. No sap si aquesta decisió ha estat mal rebuda o ha ferit susceptibilitats en determinades institucions espanyoles.

Martínez-Sistach ha reconegut que les relacions entre l'Església catalana i la Santa Seu passa per un dels seus millors moments.

José Luis Rodríguez Zapatero, president del govern espanyol, no anirà a la missa de Benet XVI a la Sagrada Família. Tanmateix, el cardenal està satisfet de la resposta de totes les institucions.

Sobre la demanda de l'alcalde Barcelona, Jordi Hereu, de penjar als balcons senyeres i banderes del Vaticà, ha dit que totes són bones i vàlides atès que el que compta és el cor. També pensa que se'n veuran de molts països llatinoamericans en mans de població immigrada i espanyoles.

L'arribada del Papa coincideix amb un nou capítol sobre les obres d'art de la Franja dipositades a Lleida, a les quals sembla que l'església lleidatana renuncia definitivament. Martínez-Sistach afirma que el que cal és que les dues parts, les dues diòcesis es posin d'acord per a permetre la contemplació d'aquests tresors.

El cardenal ha acabat l'entrevista reconeixent que la presència del Pontífex a Catalunya pot ajudar en el procés de beatificació d'Antoni Gaudí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.