Societat

La Fira de Mostres atrau més de 100.000 persones i ja pensa en els 50 anys

Ha tingut uns 130.000 visitants, com l'any passat, segons els organitzadors

Amb vista al 2011, volen obrir-se a tots els sectors econòmics rellevants

Èxit. Aquesta és la paraula que més va fer servir ahir la directora de Fira de Girona, Anna Albar, per resumir aquesta edició de Fira de Mostres de Girona, que va tancar ahir les portes després d'haver-hi passat prop d'unes 130.000 persones al llarg dels darrers cinc dies. “Estem molt contents; la valoració és un deu”, va afegir-hi la directora de la fira.

Tot i la satisfacció, però, Albar va manifestar que ja s'està treballant en l'edició de l'any vinent, en què la fira arribarà al mig segle d'existència. “Volem implicar tots els sectors econòmics rellevants de les comarques gironines”, va afirmar la directora, que va deixar clar que es mantindrà el mateix enfoc iniciat l'any passat amb la sectorització de la mostra.

L'edició d'enguany, que es va inaugurar dijous amb una jornada de portes obertes, ha ocupat més de 50.000 metres quadrats i ha disposat de cinc espais clarament diferenciats: alimentació, serveis, indústria, immobiliària i reforma d'espais interiors i exteriors. Albar confia ampliar l'oferta sense necessitat que això comporti ampliar la superfície de la fira. “La nostra idea és que hi sigui tothom, reestructurant més l'oferta”, va assenyalar Albar.

Pel que fa a aquest any, la directora de la Fira de Girona va voler ressaltar els nous espais, on han estat el Ginteriors, on s'ha recreat la casa d'un artista, o el Saló Immobiliari de Girona, amb una oferta de més de 1.000 pisos. I les noves activitats, com ara els xous de cuina –que han servit per promoure els productes del territori–, la degustació de vins de la Denominació d'Origen Empordà o la desfilada de moda amb exhibició de pilots de trial. “Les novetats han agradat”, va afegir-hi Albar. Des de l'organització, a més, s'ha volgut recordar el caràcter d'aparador, de plataforma de promoció i d'espai de relació i contacte on els visitants poden trobar les últimes novetats i tendències del mercat. “És el màxim exponent de la demarcació”, va sentenciar la directora de la fira.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.