Societat

Els bars de nit es queixen de les barraques

L'associació de bars musicals, sales de festa i discoteques de Girona diu que els fan una competència deslleial

L'associació de bars musicals, sales de festa i discoteques de Girona ha expressat el seu malestar amb la competència deslleial que, segons asseguren, els fan les barraques per les Fires i que en els darrers anys s'ha deixat sentir més a causa de la crisi. Representants d'aquesta entitat es queixen que a les barraques venen les begudes a preus molt per sota del mercat i que fan negoci “venent alcohol barat als nanos”. A més, es mostren disconformes que ells hagin de respectar un horari de tancament –fins a les 3 de la matinada– mentre que les barraques tenen permís per estar obertes fins a les 5. Tot això es tradueix, segons els representants de l'associació, que els bars de nit de la ciutat estan gairebé buits a partir de mitjanit i que l'única clientela que els freqüenta és gent que va a comprar tabac o per utilitzar els lavabos. Aquesta associació troba que, atès que els bars i discoteques de la ciutat paguen impostos per tot l'any, s'hauria de replantejar el model d'oci nocturn durant les Fires de manera que es donés joc a tothom. “No trobem lògic que per Fires, que és quan se suposa que hauríem de poder treballar més a la nit, sigui cada any l'època en què fem menys caixa”, raonen els representants de l'associació, que asseguren que, entre mitjanit i les 3, els caps de setmana de Fires fan únicament la quarta part de caixa que en un cap de setmana normal.

El secretari general de la Federació Catalana d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm), Joaquim Boadas, creu també que cal un canvi de model i aposta per una fórmula semblant a la de la Festa de la Cervesa que se celebra anualment a Platja d'Aro. Boadas argumenta que en aquesta festa les guinguetes estan obertes des de les 10 del matí fins a mitjanit o la 1 de la matinada, els concerts comencen abans, cap a les 10 del vespre, i l'ambient general és més familiar.

Creu que amb un horari de festa més curt a la nit, d'una banda, es reduiria la problemàtica del consum d'alcohol dels menors i, de l'altra, es donaria joc als bars de nit de la ciutat de Girona. A més, defensa que la major part de les barraques estiguin explotades per professionals del sector i que les entitats es facin càrrec només d'una minoria, una mesura que, segons Boadas, resultaria en més control de l'alcohol que es ven.

Boadas va manifestar que el negoci que fan les barraques de Girona afecta també els bars de nit d'altres poblacions, com per exemple Platja d'Aro. Un portaveu de l'Associació d'Activitats Recreatives i Establiments Públics de Castell-Platja d'Aro va explicar que, per les Fires de Girona, estan resignats a fer un 50% de caixa menys que els caps de setmana de la resta de l'any.

LA FRASE

Apostem per un canvi de model de les nits de les Fires, semblant a la Festa de la Cervesa de Platja d'Aro
Joaquim Boadas
secretari general de fecasarm
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.