Societat

integració

El projecte integrador de la UdG inclou 64 joves

El projecte ‘Rossinyol' arriba a la cinquena edició

Ja són vuit les localitats gironines que hi participen

Seixanta-quatre joves nouvinguts de les comarques gironines tindran l'acompanyament d'alumnes de la Universitat de Girona que esdevindran els seus mentors. La finalitat d'aquest projecte, anomenat Rossinyol, té com a finalitat la integració social, cultural i lingüística de joves d'altres procedències, com també el seu desenvolupament personal.

Aquest projecte forma tàndems entre estudiants de diferents disciplines de la UdG amb joves estudiants d'escoles i centres de secundària. L'edició d'enguany del projecte va començar ahir a Girona, Figueres, la Bisbal d'Empordà, Banyoles i Olot. Divendres ho va fer a Blanes, Palamós i Lloret de Mar. Algunes d'aquestes localitats repeteixen, des que es va iniciar el projecte el 2006 a Olot com a prova pilot; en vista de l'èxit, va fer-se l'any següent també a Banyoles. A la Bisbal d'Empordà és el segon any que es porta a terme i és el primer cop per a Figueres Palamós i Lloret de Mar.

En la presentació a Girona, en què s'hi acullen 6 nois i noies procedents del Pont Major i sis més dels barris de Can Gibert i Santa Eugènia, van destacar que aquest acompanyament que fan els universitaris té “anada i tornada”. La rectora de la UdG, Anna Maria Geli, va explicar: “Rebem més que no donem”. També va dir en l'acte que el projecte tenia dues finalitats: la formació dels estudiants com a membres d'una societat i el compromís de la UdG amb la societat de les terres gironines.

La posada en marxa d'aquest projecte ha estat possible gràcies al consell social de la UdG, que n'ha dut la gestió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.