Societat

Religió

La diòcesi de Girona ven més patrimoni i ja no té pèrdues

Els resultats del 2009 inclouen un superàvit de 37.689 euros

Les aportacions dels fidels es mantenen

El compte de resultats del 2009 de la diòcesi de Girona es va tancar amb un superàvit de 37.689 euros, i després d'uns anys de pèrdues s'ha aconseguit equilibrar el pressupost, segons es va informar ahir. Per mitjà de vendes de patrimoni s'han aconseguit 1.017.843 euros en ingressos, mentre que el 2008 es van obtenir per mitjà de les vendes 266.446 euros. Tot i això, es va matisar que s'han de dosificar les obres que es porten a terme, ja que en cas contrari les despeses serien molt superiors.

Pel que fa a les aportacions dels fidels, cal dir que s'han mantingut força estables, tot i el context econòmic, amb una suma de 4.436.739 euros, més la que prové de l'assignació tributària, de 2.043.331. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va agrair ahir, en una trobada informativa per presentar la jornada de Germanor 2010, el suport dels fidels i també dels voluntaris i de totes les persones que col·laboren amb l'Església. També va fer una crida per participar en aquesta jornada, que es portarà a terme diumenge vinent a les diòcesis catalanes i serveix d'ajut per al seu finançament.

Durant la presentació, el bisbe va explicar que s'estan prenent mesures per posar fi a l'onada de robatoris que s'ha viscut en algunes parròquies.

LA XIFRA

200
capellans
té la diòcesi de Girona, un per cada 4.212 habitants. Un mossèn gironí cobra 780 euros nets al mes.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.