Societat

Projectes des de l'Oficina Verda de la UdG per fomentar la mobilitat sostenible dels estudiants

S'ha posat en marxa una web perquè els universitaris puguin planificar el transport en autobús

També ha millorat el servei de préstecs de bicicleta

El projecte de nou sistema de compartir cotxe s'ha impulsat des de l'Oficina Verda de la UdG, conjuntament amb l'empresa Easy Innova. Aquesta oficina és un òrgan institucional de la universitat que es va crear l'any 2002, a partir del pla d'ambientalització aprovat el 2000. Un dels seus objectius és la mobilitat sostenible i ha posat en marxa una pàgina web que permet planificar la mobilitat en transport públic des de qualsevol població de l'àrea d'influència de la UdG. També ha millorat el servei de préstec de bicicletes. “El projecte de compartir cotxe encaixa amb els objectius i estratègies de l'oficina”, segons ha indicat el seu responsable, Pep Juandó.

Una primera borsa

L'Oficina Verda ja tenia des del 1998 una borsa per compartir cotxe, que encara està activa però és estàtica. “Es posa en contacte la gent, però no és activa ni es pot fer cap seguiment dels usuaris”, diu Juandó. El nou sistema, en canvi, incorpora el mòbil i els últims sistemes tecnològics per intentar acostar els usuaris i que es posin d'acord per fer els viatges conjuntament amb un sol vehicle. El que es vol és oferir, a més de la possibilitat de compartir cotxe, totes les opcions que es poden triar per desplaçar-se d'un punt a l'altre i també alternatives combinades, com ara anar en autobús fins a un lloc determinat i a partir d'aquí compartir un cotxe fins a la UdG, o bé fer una part del trajecte en bicicleta.

Del que es tracta és de buscar les alternatives més sostenibles de desplaçament, amb la possibilitat també d'estalviar combustible i diners, segons destaquen els responsables de la iniciativa. L'Oficina Verda és la unitat de gestió de la Universitat de Girona que actua com a responsable de la implantació, el desplegament, el seguiment i la revisió permanent del pla d'ambientalització i, en concret, de les accions que resultin de les seves sis línies estratègiques, que són la mobilitat, la gestió de residus, l'ordenació i l'adequació d'espais, l'optimització de recursos, l'ambientalització curricular i la comunicació ambiental.

Pel que fa a la gestió de residus, s'han instal·lat contenidors de recollida selectiva a tots els centres docents i biblioteques i s'ha fomentat la reducció, la reutilització i el reciclatge.

LA DATA

2002
Any de creació de
l'Oficina Verda per desplegar i revisar les accions d'ambientalització universitària.

LA FRASE

El projecte de compartir cotxe encaixa amb els objectius i estratègies de l'oficina
Pep Juandó
responsable de l'Oficina Verda de la UDG
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.