Societat

llengua

El programa de voluntariat lingüístic “uneix” 150 parelles a Girona

La presentació es va fer a la Farinera en el marc de l'acord de col·laboració entre la Fundació El Punt i el Centre per la Normalització Lingüística

El programa del voluntariat lingüístic funciona a ple rendiment. Cada any el Centre de Normalització Lingüística de Girona té més peticions de voluntaris i aprenents (aquest any són vint més que l'any passat) i a més, s'hi adhereixen més entitats i establiments. Ahir es van presentar a la sala d'actes de la Farinera les 150 parelles lingüístiques gironines que participen en aquesta nova edició, en un acte que es va fer a la seu d'El Punt aprofitant que hi ha un conveni de col·laboració entre l'empresa i el consorci.

La procedència dels aprenents és molt diversa, però fonamentalment són de països sud-americans, del nord d'Àfrica i d'Europa de l'Est (en menor percentatge). Jordi Busquets, director de la Fundació El Punt, va destacar en la presentació que aquest any s'ha reforçat la col·laboració amb el consorci. “Vam crear la fundació fa tres anys per diversos motius, però pel que més ens interessava era per promoure la lectura de premsa en català en relació sobretot als joves i als immigrats”, va explicar. El director de la fundació va confessar que no sabien com apropar-se al col·lectiu d'immigrants, i en aquest sentit, el programa del voluntariat és una eina molt valuosa. En el marc de l'acord, aquest any les parelles del nivell elemental de deu centres de Catalunya (inclòs el de Girona) tindran cada setmana un exemplar de la revista Presència. Les parelles lingüístiques també podran fer visites guiades al diari.

Entre els avantatges que tindran les parelles aquest any, hi ha tot un seguit de bars adherits que en alguns casos els faran descompte. També s'ha creat un bloc, perquè tinguin un punt de contacte a la xarxa, visites gratuïtes al Museu d'Història de Catalunya de Barcelona i tots els monuments que en depenen i descomptes en espectacles de Temporada Alta i en la xarxa d'albergs socials.

LA XIFRA

20
parelles
més respecte a l'any passat és l'increment que ha viscut el programa de voluntariat.

LA DATA

2003
és l'any
en què el Centre de Normalització Lingüística de Girona va fer el primer programa.

LA FRASE

Volem promoure la lectura de premsa en català entre els joves i la població immigrada
Joan Busquets
Director de la Fundació EL PUNT

Aprendre relaxadament

L'objectiu del programa “Voluntariat per la llengua” és facilitar a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llençar a parlar-lo que el puguin practicar en un context real i relaxat. Els voluntaris són persones que parlen habitualment català i que destinen una part del seu temps a conversar amb persones interessades a aprendre'l i agafar fluïdesa. El mínim que es demana és una participació de 10 hores: 1 hora a la setmana, durant 10 setmanes. Els interessats a ser voluntaris lingüístics poden apuntar-se al lloc web http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/voluntaris/

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.