Societat

Palamós fa el seu segon millor any en creuers

Hi ha hagut 31 escales, amb 27.500 passatgers i 10.980 tripulants

Set escales han estat anul·lades

El port de Palamós ha assolit aquest any la segona millor temporada de creuers de la seva història, amb 31 escales, 27.500 passatgers i 10.980 tripulants. “Ha estat una molt bona temporada”, van explicar fonts de Ports de la Generalitat, conscients que actualment ja es treballa amb unes xifres molt respectables.

Aquestes xifres haurien superat les de la millor temporada, la de l'any passat, si no hi hagués hagut la cancel·lació de set escales, sis de les quals van ser del mateix vaixell de creuer, el Thomson Dream. Tot i això, la temporada d'enguany s'ha quedat a una escala de la millor. I si s'haguessin materialitzat les previsions, amb les 38 escales, també s'hauria superat un nou rècord de creueristes en una sola temporada, amb 36.000. Cal destacar, entre els vaixells, les 13 escales del Thomson Destiny.

Ports va ratificar el fet que el port de Palamós consolida el sector dels viatges de creuer com a oferta turística i com a font de dinamització econòmica de la ciutat i de les comarques gironines.

2011, més de 40 escales

En aquesta línia, Ports ja treballa, juntament amb altres administracions i entitats –Ajuntament de Palamós, Cambra de Comerç de Palamós i Patronat de Turisme de la Diputació de Girona–, en la planificació de la temporada que ve. Així, en aquests moments, segons fonts de l'entitat de l'administració autonòmica, es preveuen més de 40 escales i uns 45.000 passatgers. Si es confirmen aquestes xifres, es podria batre l'actual rècord de 32 escales i 33.554 passatgers de l'any passat.

En aquesta millor temporada, el seu impacte econòmic es va estimar, segons fonts de Ports, en 1,9 milions d'euros. Segons l'estudi, cada passatger que desembarca es gasta una mitjana de 60 euros. Un benefici, però, que no només beneficia Palamós, sinó també altres indrets que es visiten, com poden ser Pals, Peratallada, Figueres, Girona i Barcelona.

LA XIFRA

27.500
passatgers
han fet escala al port de Palamós, i han visitat diversos indrets de les comarques gironines i Barcelona.

Un britànic ha estat el creuerista 100.000

Un dels fets destacables d'aquesta temporada és l'arribada del creuerista 100.000, segons Ports de la Generalitat, tenint en compte els vaixells amb turistes que han fet escala al port de Palamós des de l'any 2000. Va ser un britànic, que va arribar el dia 5 de juliol a bord del vaixell Thomson Dream. El creuerista 100.000 va ser guardonat pel Patronat de la Costa Brava amb una estada d'un cap de setmana per a dues persones. A més, l'Ajuntament de Palamós també el va obsequiar amb un dinar en un restaurant de la vila, on va poder degustar les gambes de Palamós.

D'altra banda, les quatre institucions que intenten potenciar l'enclavament de la Costa Brava en el mercat internacional de creuers tenen previst participar aquesta setmana en la fira de Canes, la més important de la Mediterrània.

Es tracta d'una tasca de constància per implicar i fidelitzar les grans companyies de creuers amb el port de Palamós. A part de la britànica Thomson, no es poden oblidar les altres, com poden ser l'espanyola Iberocruceros i la italiana MSC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.