Societat

Els Minyons posen el 10 a la temporada castellera

Els Minyons de Terrassa rubriquen la temporada del patrimoni de la humanitat carregant el tres de deu amb folre i manilles

Feia quatre anys que cap colla no carregava aquesta construcció

Fins ahir al migdia teníem la declaració de la Unesco, el dos de vuit net descarregat, més castells de nou en una temporada que mai i una nova colla de gamma extra, però encara quedava una fita per completar una temporada revulsiva pel món casteller: tornar a veure un castell de deu pisos. I aquí va ser on van entrar en joc els Minyons de Terrassa, que van oferir en la diada del Raval de Montserrat, cita que tanca l'any casteller, un tres de deu amb folre i manilles carregat.

L'expectació, doncs, era màxima a Terrassa, on també es va notar l'efecte patrimoni, amb més públic i mitjans que mai. Tothom pendent dels malves, que de cara a barraca, van anunciar el colossal tres de deu a la primera ronda. Després d'un primer peu que desmunta i d'un intent desmuntat, la canalla que tira avall, sisens col·locats, una estructura massa bellugadissa, els terrassencs van tornar-hi encara amb més ganes. Va ser llavors quan es va veure que el castell tenia opcions, malgrat les sotragades habituals d'una construcció d'aquesta dificultat. La rapidesa de la canalla, però, va permetre fer l'aleta just abans que el castell cedís. Els malves, de nou, eren de deu. La diada d'ahir, però, va ser només d'un castell, o més ben dit, castellàs. El posterior intent dels Minyons del cinc de nou va quedar lluny de carregar-se, amb una rengla molt castigada, i amb el castell que va fer llenya pels més menuts que tiraven avall quan s'havien col·locat els dosos. Dues llenyes d'aquestes característiques van deixar fora de combat els terrassencs, que van acabar amb el quatre de vuit i el dos de vuit amb folre, dos castells anecdòtics al costat del monstre de deu pisos. Al cap i a la fi, però, la feina ja l'havien feta. Un bon final per una temporada irregular, on tot i quedar-se lluny dels registres de la colla capdavantera, els Castellers de Vilafranca, han aconseguit batre el gran objectiu pendent dels verds i s'han convertit en l'única colla de deu.

Un final poc merescut

Els Castellers de Sants es mereixien un bon final per la seva millor temporada, però ahir no va ser possible. El castell de sortida, el quatre de nou amb folre que havien estrenat per Tots Sants, va quedar obert i desquadrat, i va acabar cedint per una canalla que no ho veia clar. A partir d'aquí van haver de baixar el llistó i es van haver de conformar amb el tres de vuit i el quatre de vuit. Diumenge que ve tindran una nova oportunitat a Sant Andreu.

L'ensopegada dels de gris va permetre els Castellers de Barcelona aconseguir els mateixos registres. Amb solidesa van descarregar el quatre de vuit, el dos de vuit amb folre i el tres de vuit, i van completar així una actuació que han acabat consolidant.

Fora de Terrassa, també hi va haver novetats, concretament a la diada dels Castellers de la Vila de Gràcia, on a part de la colla local que va tornar a completar el tres i el quatre de vuit, a part del dos de set, els Xics de Granollers van carregar el quatre de vuit, i es van tornar a posar els galons de colla de vuit.

Punt i final de la temporada. Comença la hibernació, que enguany, només durarà fins al febrer, ja que a Valls, per la Candela, s'hi podrien veure castells de nou. L'any que ve, esperem, més i millor.

3de10fm
carregat
, el primer des de l'any 2006. Només se n'han descarregat dos en la història.
111
castells de nou
enguany, un rècord històric. La xifra puja a 134 si li sumem els extra.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.